TV2 erfarer: Danske landmænd får lov at dyrke hamp til medicinsk brug

Nordjyske landmænd har efterspurgt det længe, og nu ser det ud til, at de får lov at dyrke hamp til medicinske forsøg.

Regeringen vil tillade, at danske landmænd kan dyrke cannabis til medicinsk brug – både til danske patienter og ekspert.

Det erfarer TV 2.

Som reglerne er skruet sammen den dag i dag, er det ulovligt for danske landmænd, men på en forsøgsbasis har et flertal i regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti besluttet at der skal åbnes op for muligheden.

- Man vil bruge en hollandsk model. Det betyder, at det vil komme til at ske under strengt kontrollerede forhold, fortæller Knud Brix, politisk journalist hos TV 2.

I efteråret 2016 besluttede et flertal i Folketinget at tillade et forsøg med medicinsk cannabis, som især kræftpatienter havde efterlyst. Olien fra hampplanterne siges nemlig at have en lindrende virkning. Dengang besluttede de, at patienter fra 1. januar 2018 kan få ordineret cannabisdråber fra deres læge. Dengang blev forsøget dog kun tilladt med hollandsk dyrket cannabis – til stor frustration for nordjyske landmænd.

Kristian Toft Andersen er planteavlskonsulent i LandboNord, og tilbage i februar sagde han følgende til TV2 Nord.

- Vi har på det seneste fået henvendelser fra flere landmænd, der er klar til at prøve den her nye afgrøde, men vi kan ikke sige andet end, at på nuværende tidspunkt er det ikke lovligt at dyrke den, siger Kristian Toft Andersen, planteavlskonsulent i LandboNord.


Seneste nyt

fra Nordjylland