TV2/Nord i nyt samarbejde med de lokale medier

Fra venstre Mike Grey, Kanalfrederikshavn.dk, Jacob Dalgaard, Lokaltindblik.dk, Jesper Christiansen, TV2/Nord, Marianne Nellemann, Kanalbroenderslev.dk, Henrik Christensen, Saebyavis.dk og Palle W. Nielsen, Kanalhjoerring.dk. Foto: Preben Nielsen

Konkurrence er godt, men samarbejde er bedre. Derfor har TV2/Nord og en del mindre nordjyske netmedier indgået et samarbejde, hvor der dagligt udveksles tip og historier. Det utraditionelle mediesamarbejde skal give nordjyderne en bedre og bredere nyhedsdækning både lokalt og regionalt.   

-  For TV2/Nord er det vigtigt at vide, hvad der sker i alle krogene af Nordjylland, så vi kan give seerne de bedste og mest interessante nordjyske historier hver dag. Som regional tv-station kan vi ikke være til stede alle steder, så derfor er vi afhængige at have gode kontakter mange steder i Nordjylland, og samarbejdet med de lokale netmedier er netop med til at vi kan følge tæt med i, hvad der sker i Nordjylland, siger nyhedschef på TV2/Nord Jesper Christiansen.

Det er de seks internetnyhedsmedier, Kanalfrederikshavn.dk, Kanalhjoerring.dk, Kanalbroenderslev.dk, SkagensAvis.dk, Saebyavis.dk og Lokaltindblik.dk fra Løgstør, som er med i samarbejdet med TV2/Nord.
 
- For os er samarbejdet med TV2/Nord en vigtig blåstempling af Kanalfrederikshavn.dk. TV2/Nord er et populært og troværdigt medie i Nordjylland. Det er et godt signal at sende til resten af Nordjylland, at vi nu er samarbejdspartnere. Og det er vel at mærke ikke et samarbejde, som blot er nedfældet på et ligegyldigt stykke papir. Vi mærker samarbejdet hver dag, siger Kanalfrederikshavn.dks grundlægger Michael Frederiksen.

En anden af de lokale internetaviser, som også nyder godt af samarbejdet er saebyavis.dk. Avisen laver dagligt nyheder fra Sæby, og samarbejdet har været med til at gøre den lille netavis mere synlig for sæbynitterne.

-  Vi kan allerede se, at samarbejdet med TV2/Nord øger Saebyavis.dks synlighed. Jo flere historier vi kan bidrage med regionalt, jo flere gange bliver Saebyavis.dk citeret på TV2/Nord. Synlighed er lig med kunder i butikken, som er altafgørende, hvis små selvstændige medier som vores skal overleve, siger redaktør på Saebyavis.dk, Henrik Christensen.

- Vi har samarbejdet med TV2/Nord, siden vi startede for snart 4 år siden, men at der nu bliver tale om et officielt samarbejde med landsdelens store nyhedsmedie, er vi naturligvis meget glade for og også stolte over, udtaler Michael Egelund, der er redaktør på SkagensAvis.dk.

Samarbejdet mellem TV2/Nord og de lokale medier er med til at sætte yderligere fokus på det, som sker lokalt. En historie begynder for eksempel ofte med omtale i det lokale netmedie. Det var en historie i Jerup et eksempel på i sidste uge, hvor Kanalfrederikshavn.dk skrev en artikel om et borgerarrangement i byen. Redaktionen gjorde herefter TV2/Nord opmærksom på arrangementet.

- Et arrangement af den type er normalt ikke noget, som TV2/Nords redaktion får besked om, men efter tippet fra Kanalfrederikshavn.dk videreudviklede vi på sagen, og det endte med en reportage fra Jerup og et et direkte indslag i vores udsendelse, siger nyhedschef på TV2/Nord, Jesper Christiansen.

Samtidig med TV2/Nords dækning fik Kanalfrederikshavn.dk mulighed for at lave en opfølgningshistorie på deres netside, og netavisen kunne samtidig henvise til, at TV2/Nord var i byen og sendte fra Jerup om aftenen til gavn for både det regionale og lokale medie.

Flere nyheder fra TV2 Nord