TV2/Nord nomineret til Årets-Helge

Foto: Anders Rasmussen

På lørdag uddeles Årets Helge for første gang. Prisen er ny og opkaldt efter en af regionalt fjernsyns foregangsmænd, den tidligere direktør på TV/Syd Helge Lorenzen.

Prisen er på 40.000 kroner, og TV2/Nord journalist Trine Ladekarl er en af de fire nominerede til prisen. Det er for serien Forbandet Klog - en serie om højt begavede børns udfordringer i skolelivet.

Prisen tildeles en journaliststuderende, der gør en ekstraordinær indsats for kontinuerligt at levere seværdigt, velfortalt, regional journalistik.

Alle journaliststuderende på regionale medier kan komme i betragtning til prisen. De indstillede produkter kan være offentliggjort i tv, radio, på web, tryk, sociale medier - eller som et mix, herunder multimedieproduktioner.

Årets Helge skal sætte fokus på den særlige disciplin, det er at levere vedkommende og væsentlig journalistik til en landsdel, der ikke altid er bundet naturligt sammen af et enkelt bysamfund eller på anden vis afgrænset af kulturelle eller historiske fællesskaber. Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på, om det lykkes at favne hele regionen i de journalistiske produkter.

Prisen består af et rejselegat på 40,000 kroner samt et diplom.

Prisen uddeles i forbindelse med journalistpraktikanternes Kravling-Fest i København lørdag aften ved et award show i Bremen Teater.

Flere nyheder fra TV2 Nord