Tvillinger født på landevejen

To drengetvillinger kom til verden på forsædet af en bil under stor drama. Et ægtepar, der tilfældigt kom forbi på landevejen mellem Aabybro og Vadum, hjalp til.

Da Anita og Leo Bøje fra Lindholm kom kørende på Thisted Landevej havde de ikke troet, at de i dag skulle være fødselshjælpere. Men Brian Lund var på vej med sin gravide kæreste fra Brovst til Aalborg Sygehus med 160 kilometer i timen, da han ikke turde køre længere.

- Vi kunne godt se, at han kom kørende med meget høj fart, så vi kunne godt se at der var noget under opsejling, siger Leo Bøje.

Vandet var gået, og Brian Lund vinkede febrilsk ægteparret ind til siden. De ringede efter en ambulance, og hjalp sammen med den rystede far de to drenge til verden.

- Vi hjalp de første barn ud og lagde det op på brystet af moren og tjekkede, at det trak vejret. Så sagde faren, at der var en mere på vej. Ham hjalp vi så også ud, og det gik rimeligt fint, sagde det chokerede fødselshjælper.

Tvillingerne blev født halvanden måned for tidligt. Men i følge ambulancefolkene på stedet har både mor og drenge det godt efter omstændighederne.

- Børnene så fine ud, og moren klarede det rigtigt godt. Jeg var virkeligt overrasket over, at sådan en fødsel kunne gå så godt, sagde Leo Bøje.

Parret havde i øvrigt håbet på, at det ene barn var en pige. For med tvillingerne har forældrene nu hele syv drenge.


Seneste nyt

fra Nordjylland