Tvivl om salg af mejeri

En køber har meldt sig til det lukkede mejeri i Hirtshals. Det har fået Arla til at ryste på hånden. Nu er mejeriet måske slet ikke til salg alligevel, for Arla vil måske selv drive mejeri på stedet.

Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.) fik mandag morgen en overraskende melding. Mejeriet i Hirtshals er måske alligevel ikke til salg, fordi Arla selv skal bruge det. Ingstrup Mejeri havde ellers meldt ud, at de var interesserede i at købe det lukkede mejeri.

- Jeg vil være ked af, hvis der ligger det igen i det, at det er den her storebror, der ikke lige vil give plads til et lille mejeri, siger Arne Boelt.

Ingstrup Mejeri bekræfter over for TV2/Nord, at de gerne vil købe mejeriet i Hirtshals, hvis altså Arla vil sælge. Den nye køber har fået Arla til at overveje, om de i det hele taget vil sælge mejeriet, selv om de bestemt afviser, at deres kovending skyldes, at de forsøger at holde en konkurrent udenfor.

- Det hverken kan eller må vi. Vi skal bare bruge noget tid nu til at finde ud af, hvordan fremtiden helt præcist ser ud for mejeriet, siger Astrid Gade Nielsen, der er Kommunikationsdirektør ved Arla. 

Det springende punkt i en eventuelt handel er, om de mange maskiner i mejeriet følger med eller ej. Bliver de fjernet fra mejeriet, er Ingstrup Mejeri slet ikke interesseret i at købe. Men heller ikke her kan man få et klar svar fra Arla. Her fortæller Kommunikationsdirektøren, at man muligvis skal bruge udstyret på nogle af Arlas andre mejerier.

Borgmesteren advarer om, at hvis ikke kommunen kan få arbejdspladserne, vil borgerne i længden ikke finde sig i de miljømæssige belastninger, der er af mælkeproduktionen.

- Det, der skal være med til at få det til at glide ned, at der skal være intensivt landbrug i Hjørring Kommune, er, at der også er nogle arbejdspladser i det, siger Arne Boelt til TV2/Nord.

Først i midten af maj forventer Arla, at de har fundet ud af, hvad de vil stille op med mejeriet i Hirtshals.


Seneste nyt

fra Nordjylland