Tvunget til at opsige deltidsjob

En nordjysk kvinde er kommet i klemme i dagpengesystemet og måtte sige sit deltidsjob op for ikke at miste penge.

Lone Andreasen fra Suldrup har forladt sit gode job som rengøringsassistent i dag  - og det gør hun paradoksalt nok for ikke at miste 3500 kroner hver måned.

Sidste år mistede hun sit job som salgsassistent i en tømmerhandel, da butikken blev ramt af store nedskæringer. Derfor tog hun et job som rengøringsassistent på 25 timer om ugen og fik supplerende dagpenge oveni. Men nu har Lone Andreasen nået grænsen for at kunne få dagpenge som et supplement til deltidslønnen. Det kan man kun få i 30 uger, og før jul fik hun, i et brev fra sin fagforening, valget mellem at sige sit deltidsjob op og få de fulde dagpenge, eller at beholde rengøringsjobbet og helt miste dagpengene.

- Jeg synes, det er lidt træls, for jeg ville gerne fortsætte med at aarbejde, men det har jeg ikke mulighed for, siger Lone Andreasen.

Hun har skrevet til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og fortalt om situationen. Ministeren skriver tilbage, at de supplerende dagpenge ikke må fungere som et tilskud til deltidsjob. Lone Andreasens fagforening er nu helt enig med ministeren.

- Reglerne passer ikke til virkeligheden. Sådan en person som Lone falder mellem stolene. Man bør give dispensation, for vi ved jo alle sammen, at hvis man er i job og har kontakt med arbejdsmarkedet, så får man letter et fuldtidsjob efterfølgende, siger Per Møller, formand for a-kassen Business Danmark.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) mener at det er skidt, at man kan blive nødt til at sige et deltidsjob op for ikke at miste penge, og han ønsker, at der kan findes en mere fleksibel løsning under de kommende trepartsforhandlinger.


Seneste nyt

fra Nordjylland