Tvunget til at sige op

En armensk kvinde er blevet tvunget til at sige sit job op, fordi hun ikke må arbejde, mens hun søger ægtefællesammenføring med sin danske mand og deres fælles barn.

Og det er selvom kvinden har været i landet i 14 år - og både har taget uddannelse og fået arbejde som radiograf på Sygehus Thy-Mors.

- Det er så mærkeligt for mig, at jeg skal stå op uden at tage på arbejde. Jeg er både ked af det og tænker meget over, hvad det hele ender med, siger Sona Christensen, som kvinden hedder.

Sona Christensen er født i Armenien, men kom til Nordjylland i 1999. Hun fik senere opholdstilladelse, men den gælder ikke efter, at hun flyttede hjemmefra.

- Jeg føler, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at blive dansk og få en familie og et arbejde - og nu bliver jeg så straffet for det, forklarer hun.

Historien forarger den nordjyske folketingspolitiker, Bjarne Laustsen (Soc.Dem), som nu vil gå ind i sagen.

- Jeg vil prøve at overbevise ministeren og de 90 mandater i folketinget om, at det her er en tåbelig regel. Det er tosset, at vi har mennesker, som kan og vil arbejde, som så ikke får lov til det, siger han.

Sona Christensen ved endnu ikke, hvornår hun får svar fra Udlændingestyrelsen i sagen om ægtefællesammenføring.


Seneste nyt

fra Nordjylland