Tyggegummi er for dyrt at fjerne

05:05

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Først bliver det gnasket på, så bliver det spyttet ud på vejen, og her bliver det liggende som en sort plet. Hvert år spytter nordjyderne tusindvis af stykker tyggegummi ud på vejen i stedet for at smide det i skraldespanden.

Selvom der står en skraldespand i hjørnet af buskuret midt i Hjallerup by, så er der spyttet hundredevis af stykker tyggegummi ud på fliserne.

Dorthea Jensen samler affald ind i Hjallerup for Brønderslev Kommune, og de mange tyggegummiklatter irriterer hende.

- Jeg synes, det er ulækkert. Også for dem, der skal sidde her i skuret og vente på en bus, og jeg kan ikke forstå hvorfor folk ikke bruger skraldespanden, når nu den står lige ved siden af, siger Dorthea Jensen.

Som i de andre nordjyske kommuner får klatterne lov til at blive liggende. Det er simpelthen for dyrt og for besværligt at fjerne dem.

- Jeg har da heller ikke lyst til at ligge på knæ her og fjerne tyggegummi. Jeg har mange andre opgaver siger Dothea Jensen.

Københavns Kommune bruger hvert år 7,5 millioner kroner på at fjerne tyggegummi - alene fra Rådhuspladsen. Det koster 10 kroner at fjerne hvert stykke tyggegummi.

Miljøstyrelsen har lavet en undersøgelse. Den viser at 20 procent af befolkningen mener, at det er okay at spytte tyggegummi ud på gaden.

Tilbage i busskuret har Dorthea Jensen en bøn.

- Hjælp kommunen og hjælp os der arbejder med det her. Brug skraldespanden, beder hun.

Flere nyheder fra TV2 Nord