Tysk cykelprofil stiller til start i Hobro

Foto: Daniel Mikkelsen

Den tyske cykelrytter Gerald Ciolek er med i feltet, når Post Danmark Rundt indledes i Hobro 6. august.

En tysk profil er med på startlisten, når Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, bliver skudt i gang i Hobro 6. august. 27-årige Gerald Ciolek stiller til start som kaptajn på det sydafrikanske hold MTN Qhubeka.

- Gerald Ciolek er en meget spændende profil at få med i Post Danmark Rundt. Han vil uden tvivl blande sig i de flotte massespurter, vi traditionelt ser i vores cykelløb, og måske kommer han til at dyste direkte med Danmarks nye store sprinterprofil Michael Carbel, der jo også netop har meldt sig klar til Post Danmark Rundt, siger løbsdirektør Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Gerald Ciolek vandt sidste år den store italienske klassiker Milano-San Remo foran Peter Sagan og Fabian Cancellara, som i øjeblikket viser sig frem i Tour de France.

Ciolek har tidligere kørt på nogle af verdens største cykelhold, men prøver nu at få karrieren helt tilbage på sporet på det sydafrikanske hold MTN Qhubeka, som har ambitioner om at blive det første afrikanske hold i Tour de France.

- Jeg forventer, at MTN-Qhubeka generelt bliver et spændende bekendtskab. De er med deres afrikanske ophav repræsentanter for en ny spændende bølge, der gør cykelsporten endnu mere global, siger Jesper Worre.

Post Danmark Rundt køres fra 6. til 10. august. Første etape begynder i Hobro og har mål i Mariager.

Flere nyheder fra TV2 Nord