Tyskere farer forbi fotofælderne

Når de tyske turister kommer ræsende på ferie i Nordjylland, kan de roligt give los for alle hestekræfterne i deres Audi'er, Mercedes'er og BMW'er. For medmindre, der er en patruljevogn på stedet, er politiets fotovogne magtesløse, skriver NOR

Sidste år måtte færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi droppe 736 sager, hvor biler med ikke-nordiske nummerplader var blevet blitzet med for høj fart.

På landsplan var det tal 6196. Der findes ikke noget system til at tage hånd om de internationale fartsyndere, fortæller Helge Holbek, der er leder af Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Sådan er vilkårene. Men i EU arbejdes der på et system, så bilister også får en bøde, selvom de bliver blitzet i et andet land, forklarer han. Han kan dog ikke sige, hvornår det træder i kraft, så indtil videre kan tyskerne beholde den tunge fod på speederen.

Svenske, norske og finske fartdjævle skal derimod tage sig i agt. Et nordisk politisamarbejde på området
har nemlig længe sørget for, at det danske politi forholdsvis problemfrit har kunnet sende regningen til fartgale hr. Jönsson fra Malmø.

Og det gør de tit. I løbet af højsæsonen sender alene Nordjyllands politi dagligt op imod 50 fotofartbøder ud i
Skandinavien. Og lederen af færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi, Kurt Bech-Madsen, er ikke glad for at lade tyskerne og de andre ikke-nordiske fartsyndere slippe.

- Det er selvfølgelig ikke rimeligt, siger han og påpeger, at de trods alt tit fanger dem på fersk gerning.


Seneste nyt

fra Nordjylland