Tyv fra Voergaard Slot fængslet

Politiet har tekniske beviser mod en 21-årig mand fra Viborg. Malerierne er fortsat ikke fundet. <b> Opdateret 13.45 </b>

En 21-årig mand fra Viborg er sigtet for at have medvirket til tyveriet af de to malerier fra Voergaard Slot i marts måned. Han har siddet varetægtsfængslet siden tyveriet, og er altså nu blevet afhørt. Det oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen til TV2/Nord.

Var i området ved tyveriet
Afhøringen førte dog ikke til mere end en usammenhængende forklaring, der kunne forbinde ham med malerityverierne. Han forklarer, at han havde samlet en mand op i Aalborg og kørt ham til noget, der kunne være Voergaard Slot og at hans passager var vendt tilbage til bilen med noget, der kunne være to malerier.

Politiet har fundet gipsmateriale i mandens bil, og kan forbinde det med den gips, der er fundet på gerningsstedet på Voergaard Slot.

Politiet har haft malerierne indne for rækkevidde
Manden blev stoppet af en patruljevogn samme aften, som malerierne blev stjålet natten til d. 8. marts. Han blev sigtet og testet for spirituskørsel.
Betjentene bemærkede to store malerier på bilens bagsæde, men da de ikke kendte til tyveriet, undersøgte de ikke malerierne nærmere.

Så snart betjentene blev klar over kunsttyveriet på Voergaard Slot, fortalte de efterforskningsenheden om det mistænkelige fund, og manden blev anholdt en uge efter tyveriet. Han har siddet varetægtsfængslet siden og tilbragt noget af tiden i isolation.

Bestillingsarbejde
Politiet har erfaret, at manden skulle være blevet hyret til at stjæle de to malerier. Det tyder på bestillingsarbejde, siger Frank Olsen.

- Manden selv har ikke været så samarbejdsvillig. Men vi har fra hans omgangskreds hørt, at han er blevet tilbudt 150.000 kroner for malerierne, og at der skulle være nogle trusler, som gør, at han er bange for at fortælle, hvor malerierne bliver opbevaret, siger Frank Olsen.

Værdiløse malerier kan være nøglen
I mandens lejlighed har man fundet to gamle, støvede, værdiløse malerier.

- Vi tror, at han har anskaffet sig dem som alibi. Han har forsøgt at overbevise os om, at det var dem, han havde i bilen den aften, siger Frank Olsen.

Voergaard Slot har hævet dusøren for oplysninger, der kan føre til malerierne fra 100.000 kr. til 200.000 kr.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der kender noget til de to alibimalerier.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114


Seneste nyt

fra Nordjylland