Tyve løb ind i deres overmænd i Storvorde

Mere end 30 indbrud på godt to uger har fået beboerne i Storvorde til at være ekstra opmærksomme på indbrudstyve. Det oplevede to forbrydere onsdag aften.

De to indbrudstyve var i gang med at begå indbrud på Bettyvej i Storvorde, da naboen hørte noget pusle.

- Jeg kunne høre det puslede, så jeg tog en trøje og et par shorts på og så tog jeg kobenet under armen og gik ud og kiggede over hækken, forklarer en af beboerne til Tv2/Nord.

Han ønsker at være anonym, da sagen kort efter endte med håndgemæng.

Naboen råbte tyvene an, og da de tog flugten satte han efter den ene, som han løb op på det nærliggende stisystem.

- Jeg henter ham hurtigt og får dasket til ham med kobenet og så valgte han at give op, forklarer naboen.

Den anden tyv stak af i en anden retning, men råbene fra stisystemet havde alarmeret en række andre naboer i kvarteret.

Herunder en specialoperationssoldat, der bor mindre end hundrede meter fra villaen, hvor indbruddet fandt sted.

- Jeg hørte dem råbe og så ræsede jeg direkte gennem haverne i retning mod lyden og minsandten om ikke jeg så løb ind i tyv nummer to, forklarer han til Tv2/Nord, da kameraholdet møder ham på fortovet foran hans eget hus.

- Tyven var en bette lort, så jeg fældede ham direkte ind i den nærmeste hæk. Så fyrede han en peberspray af lige i ansigtet på mig, forklarer soldaten og oplyser at tyven kort efter var bagbundet med plasticstrips, som en tililende nabo havde skaffet.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man hændelsesforløbet torsdag formiddag. Her sidder begge tyve til afhøring, inden politiet kan afklare, om de skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Politiet ved endnu ikke hvor mange af de 30 indbrud de to anholdte tyve står bag.

- Selvtægt er ikke noget man bør give sig i kast med. Normalt opfordrer vi borgere til at observere og så ringe til politiet. Man bør ikke gå i direkte infight med tyvene. Med mindre naturligvis at man er elitesoldat, siger vicepolitiinspektør Torben Jensen, der i øvrigt oplyser at politiet sætter stor pris på borgernes hjælp.


Seneste nyt

fra Nordjylland