Tyve stak af med kostbart Krøyer-maleri

[size=2]Tre mænd er anholdt for tyveri af et P.S. Krøyer-maleri til 6,5 millioner kroner. Maleriet er fundet igen. [/size]

Det var en gevinst af de større, da tre mænd med lange fingre i weekenden brød ind i et privat hjem på Østerbro i København.

Mændene slap fra stedet med en større mængde guld og sølvsmykker samt frimærker og et maleri, som ifølge politiet sandsynligvis er et forarbejde til maleriet "Skt. Hansblus" af Skagensmaleren P.S. Krøyer.

- Maleriet er omkring 6,5 millioner kroner værd, men heldigvis har vi fundet det gemt væk i et kælderrum, siger den centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov fra Københavns Politi. Ifølge politiets pressetalsmand, Lars Borg, er der samlet forsvundet værdier for omkring 8,5 millioner kroner fra gerningsstedet.

- Vi kommer på sagen i forbindelse med, at en af mændene bliver anholdt. Det viser sig, at han har nogle mønter i en pose fra indbruddet, og så fører den videre efterforskning til de to andre og maleriet i kælderrummet, siger Lars Borg. Det er uvist, om tyvene vidste, at maleriet havde så stor værdi, eller om det var tilfældigt, at de tog netop det billede med fra lejligheden.

- Men når man begår indbrud i det kvarter på Østerbro, så har man som tyveknægt formentlig en formodning om, at der er meget værdifulde genstande at finde, siger Lars Borg.

Den ældste af de anholdte er en 46-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet for berigelseskriminalitet.

Han er efter anholdelsen blevet indlagt på et psykiatrisk hospital og vil derfor ikke være til stede i Københavns Dommervagt, når hans to medsigtede kumpaner skal for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

De to yngre sigtede er en 25-årig mand og en 24-årig mand, der begge vil blive krævet varetægtsfængslet for det dyre indbrud.


Seneste nyt

fra Nordjylland