Tyvene på spil i det nordjyske

Imens du er på ferie, så boltrer sommertyven sig gevaldigt i Nordjylland. Indtil videre, så har tyvene været 25 pct. mere på spil end sidste år

Sommeren er den tid på året, hvor indbrudstyvene ofte har frit spil. Huse og lejligheder står ferietomme, og tyven ved, hvornår vi alle sammen tager af sted. Allerede i indeværende år har indbrudstyvene på landsplan været 25 procent flere gange på spil end samme tid sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Lokale tal
I Region Nordjylland foregik hvert tredje indbrud i private hjem i første kvartal 2007 i Aalborg Kommune. På anden- og tredjepladserne kom Hjørring og Frederikshavn kommuner med hvert 7. og 9. indbrud.

Men gode råd kan gøre det sværere for indbrudstyven at regne ud, om boligen er tom eller ej.

- Vi oplever ærgrelsen fra familierne. For naturligvis kan vi erstatte tingenes værdi, men aldrig de følelser, der knytter sig til et arvet smykke eller vasen, man fik i gave til sølvbrylluppet, siger informationschef i Topdanmark, Anders Lehmann.

Se det med tyvens øjne
Derfor er det altid en god idé at se sit hjem med tyvens øjne. Allerede når man er ved at pakke kufferterne.

Få naboen til at slå græsset, mens du er bortrejst, og lad nogen parkere deres bil i indkørsel, så det ser ud, som om du er hjemme.

Gode råd til ferien:
- Få slået græsset og brugt skraldespanden.
- Indtal ikke på telefonsvareren, at du er på ferie.
- Klip hækken, så huset er tydeligt fra vejen.


Seneste nyt

fra Nordjylland