Tyveri ved højlys dag: Husejer publicerer video af tyvene på Facebook

Fem tyve tømte på under fire minutter et hus et Vestbjerg for værdier ved højlys dag. Ejeren har offentliggjort video og lyd af tyvene på Facebook.

Et usædvanligt tyveri fandt torsdag formiddag sted i Vestbjerg. To biler - en mindre sort bil og en grå Ford Mondeo med trailer parkerede foran huset ved 9-tiden, herefter smadrede tyvene et vindue og begyndte arbejde med at tømme huset for værdier. 

- En nabo opdagede tyvene og ringede til politiet og mig. Jeg var hjemme på under tre minutter og fremme før politiet, men der var tyvene allerede over alle bjerge, fortæller den uheldige husejer, Søren Schou Villadsen.

Han valgte kort efter at offentliggøre detaljerede overvågningsbilleder fra tyveriet på en offentlig Facebook-gruppe. Billederne viser, hvor effektivt de fem tyve får tømt huset. Man kan tydeligt se tyvenes ansigter på billederne og høre deres samtaler på dansk. 

- Man kan sågar høre, at en af tyvene skynder på de andre og siger et navn. Jeg har naturligvis afleveret optagelserne til politiet, fortæller han. 

Søren Schou Villadsen har delt optagelserne af tyvene på Facebook i en offentlig Vestbjerg-gruppe, hvori han opfordrer andre til at dele billederne i håb om, at nogen kan bidrage til opklaringen.

- Jeg har vedhæftet video fra vores overvågning (jeg har IKKE brug for at få at vide man ikke må det) I må MEGET gerne dele videoerne, skriver han på Facebook og henviser til, at selvom man har indbrud, er det ikke tilladt at publicere overvågningsbilleder på internettet - selvom tyveriet foregår i ens eget hjem. 

Det ene klip viser, hvordan tyvene tømmer huset og pakker genstandene i en trailer bagpå den grå Ford Mondeo. Det andet klip er fra stuen, hvor man tydeligt kan se tyvenes ansigter og høre dem snakke, mens de flår tingene ned fra vægge og hylder. 

Nordjyllands Politi har været på stedet med en patrulje og undersøgt huset for DNA. PolitikommissærSune Myrup bekræfter, at man har modtaget anmeldelsen og videooptagelserne, som vil blive undersøgt nærmere. 

Søren Schou Villadsen er med vores udsendelse i aften. Det er klokken 19.30 på TV2 Nord Salto. 


Seneste nyt

fra Nordjylland