UCN optager rekordmange nye studerende

3.113 ansøgere til UCN har natten til fredag fået tilbudt en studieplads på professionshøjskolen. Det er det højeste antal nogensinde.

Mange håbefulde unge mennesker har natten til fredag siddet med svedige håndflader foran deres computerskærme.

Klokken 00.01 fredag fik de nemlig svar på, om de var kommet ind på deres drømmeuddannelse.

Her skulle professionshøjskoler og universiteter rundt om i hele landet give tilbagemelding på, hvem og hvor mange, der er kommet ind på de forskellige uddannelser.

På Professionshøjskolen UCN kunne de i år give rekordmange den dejlige nyhed, at de var blevet tilbudt en studieplads. Nærmere bestemt blev 3.113 ansøgere tilbudt en studieplads, og det er det højeste antal i uddannelsesinstitutionens historie.

- Vi har et stort ønske om at uddanne mange motiverede og dygtige unge, der kan være med til at udvikle Nordjylland og resten af Danmark. Uddannelse er vejen til gode og spændende jobs, og derfor er jeg enormt glad for, at vi kan byde velkommen til rekordmange, siger uddannelsesdirektør på UCN, Peter Møller Pedersen.

Det er blandt andet UCN’s mange erhvervsrettede uddannelser, der skal stille flere stole frem, når de nye studerende begynder efter sommerferien. Her er cirka 5 procent flere end sidste år blevet optaget.

Flere pædagoger

Rekordoptaget skyldes blandt andet, at der i år bliver optaget flere på Nordjyllands største uddannelse, pædagoguddannelsen. UCN fik tidligere på året yderligere 23 studiepladser, og de er alle blevet revet væk. I alt har 492 fået plads på uddannelsen, der udbydes i Aalborg, Hjørring og Thisted.

quote - Der er et stort politisk fokus på at få uddannet flere dygtige pædagoger.

Peter Møller Pedersen, Uddannelsesdirektør, UCN

- Der er et stort politisk fokus på at få uddannet flere dygtige pædagoger, og der bliver brug for dem i de nordjyske daginstitutioner, specialinstitutioner og skoler. Derfor er det glædeligt, at vi kan byde velkommen til endnu flere i år, siger Peter Møller Pedersen.

På trods af de ekstra pladser må UCN dog skuffe mere end 200 1. prioritetsansøgere til pædagoguddannelsen, og det ærgrer naturligvis UCN’s uddannelsesdirektør.


Seneste nyt

fra Nordjylland