UCN vil uddanne flere sygeplejersker i Thisted

 UCN vil uddanne flere sygeplejersker i Thisted

Mangel på sygeplejersker får professionshøjskolen UCN til at søge om lov til at oprette 10 ekstra studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen i Thisted.

Der er brug for flere sygeplejersker i Thy/Mors-området, og det vil professionshøjskolen UCN gøre noget ved. Derfor har de søgt om lov til at optage 10 studerende ekstra oveni de 26, der er plads til nu.

Region Nordjylland samt Thisted og Morsø Kommuner er helt med på idéen, og Region Nordjylland har lovet at stille de nødvendige praktikpladser til rådighed i Thy/Mors, hvis ansøgningen bliver godkendt af Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

- Vi er glade for at kunne samarbejde med UCN om ekstra studiepladser i Thisted, da vi forventer, det vil have en positiv effekt på rekrutteringssituationen, siger Charlotte Fuglsang, der er plejefaglig direktør ved Regionshospital Nordjylland i en pressemeddelelse.

Der uddannes færre sygeplejersker

Regionshospital Nordjylland forudser, at manglen på sygeplejersker ellers vil blive endnu større, fordi flere af sygeplejerskerne i Thy/Mors går på pension indenfor de kommende år.

Problemet med at besætte stillingerne er ifølge UCN et resultat af, at der uddannes færre sygeplejersker i dag end for 15 år siden. Fra 1992 til 2002 blev der årligt oprettet to hold med op til 60 pladser i Thisted, mens tallet altså lige nu er 26 pladser.

Derfor regner UCN også med, at svaret fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil være et positivt et af slagsen.

- Vi ved, at mange af vores dimittender bliver boende i lokalområdet efter endt uddannelse. Derfor er et øget optag på uddannelsen en af de mest effektive måder at imødekomme rekrutteringsudfordringerne, siger Iben Bøgh Bahnsen, der er uddannelseschef for UCNs sygeplejerskeuddannelse.

Allerede nu er der kommet 95 kvote 2-ansøgninger til de nuværende 26 pladser, og 5. juli kommer kvote 1-ansøgningerne oveni. Derfor regner UCN med at kunne besætte alle de 36 studiepladser, som de håber at have, når der er studiestart til sommer.


Seneste nyt

fra Nordjylland