Uddannelse på skemaet

 Uddannelse på skemaet

Regionsrådet har fordelt 17 mio. kr. til initiativer, som skal medvirke til, at flere nordjyder får mere og bedre uddannelse.

Uddannelsesområdet er øverst på skemaet hos politikerne i Region Nordjylland.

Her besluttede regionsrådet tidligere på året at bruge 17 mio. kroner på en uddannelsespulje, der skal støtte initiativer til udvikling af de almene og erhvervsrettede ungdomsuddannelser samt de almene voksenuddannelser. Denne pulje er nu fordelt til 22 interessante projekter.

De konkrete initiativer, der bevilges støtte via uddannelsespuljen, spænder bredt fra gene­rel forebyggelse af frafald over styrkelse af naturvidenskaben til øget integration af IT og anvendelse af eLæring i undervisningen. Også geografisk er der stor spredning i initiativerne, der vil komme borgere til gode i hele Nordjylland.

- Fremtidens uddannelser og kompetencer har høj prioritet i hele Nordjylland, siger regionsrådsmedlem Henrik Ringbæk Madsen. Han er formand for Foryum for Regional Udvikling.

Målsætningen er, at 95 % af en årgang gennemfører en ungdomsuddannelse og 50 % gennemfører en videregående uddannelse i 2015. Det kræver et godt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og offentlige parter i hele regionen.

- Vores erfaring er, at der opstår mange gode idéer, når folk fra de forskellige uddannelsesinstitutioner sætter sig sammen, siger Henrik Ringbæk Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland