Uddannet vagtpersonale til fodboldkampe

Justitsminister Lene Espersen fremsætter i morgen forslag om, at gøre det lovpligtigt med uddannet vagtpersonale til fodboldkampe.

Forebygge uroligheder
Lovforslagets formål er at forebygge uroligheder og øge sikkerheden i forbindelse med afviklingen af bestemte idrætsbegivenheder. Det er hensigten, at loven i første omgang skal finde anvendelse ved landskampe, kampe med deltagelse af hold fra superligaen, 1. division eller 2. division (inkl. træningskampe) og kampe i UEFA-regi.

Justitsministeren siger:

- Som bekendt har vi i de seneste år oplevet flere ubehagelige episoder, hvor den gode fodboldoplevelse er blevet ødelagt af forhærdede hooligans.
Det er politiets erfaring, at det er den samme hårde kerne af personer, som gang på gang laver uroligheder i forbindelse med større fodboldkampe - ofte som forud arrangerede slagsmål mellem forskellige grupperinger og bevidst iscenesættelse af konfrontationer med politiet.
Det er dén hårde kerne af personer i hooligan-miljøet, som politiet og fodboldklubberne nu får mere målrettede og effektive redskaber til at håndtere med det lovforslag, jeg fremsætter, og som er blevet udarbejdet i samarbejde med både fodboldklubberne og fanklubberne.

Sikkerheden er ok hos AaB
Sikkerhedschefen hos AaB er positiv overfor forslaget:

- Jeg synes som udgangspunkt, at det er fint. Vores kontrollører har alle været igennem det crowd-controlkursus, som DBU tilbyder, og hvis det er på det niveau synes jeg det er fint, og det vil jeg stille mig positiv overfor, siger Paul Andersen til bold.dk.

Gråspurve med kanoner
Til gengæld mener Paul Andersen, at et længerevarende forløb ikke er hensigtsmæssig:

- Det vi skal passe på er, at vi ikke skal op og have et grundlæggende vagtkursus, som varer i tre uger. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner. Det vil være for ressourcekrævende i forhold til de opgaver, vi har, siger Paul Andersen.

Forslagets arkitekter
DBU, Divisionsforeningen, Danske Fodbold Fanklubber og Rigspolitiet har været inddraget under udarbejdelsen af lovforslaget.


Seneste nyt

fra Nordjylland