Udenlandsdrømmen bristede for Risgård

For over to år siden forlod fodboldspilleren Kasper Risgård AaB, for at prøve kræfter med udlandet. Drømmen om succes blev dog hurtigt forvandlet til et mareridt, hvor nordjyden i store perioder hverken fik løn eller spilletid.

Den tidligere AaB spiller, Kasper Risgård, er tilbage i superligaen på en kontrakt der løber frem til sommeren 2013 med Silkeborg IF. Den nordjyske fodboldspiller er vendt tilbage til Danmark efter to forliste ophold i tysk og græsk fodbold.

- Det har været et rigtigt møg år, det har ikke været særlig sjovt, fortæller han, da TV2/Nord møder ham på træningsbanen i Silkeborg.

Mødet med udlandet står i skærende kontrast til Kaspers første professionelle år i Dansk fodbold. Som en del af AaBs ligatrup, var han i 2008 med på den bølge af succes, der strømmede ind over nordjysk fodbold. DM guld og Champions League deltagelse styrkede selvtilliden hos den unge spiller. 

- Det havde været et succesfuldt år for AaB og også for mig personligt, og så får man mod på mere.  Jeg havde egentlig aldrig tænkt over, at jeg var god nok til at komme til udlandet, men nu bød muligheden sig, fortæller han.

Hverken løn eller spilletid

I sommeren 2009 forlader han AaB til fordel for den tyske klub, Armenia Bielefeld. Opholdet i Tyskland er ud over 24 kampe og tre mål præget af voldsom turbulens. Den tyske klubs økonomi er så dårlig, at de i sommeren 2010 må afskedige 12 spillere. Her i blandt Kasper Risgård. I same periode modtager den nordjyske spiller et tilbud fra den græske klub Panionios. Det tilbud han vælger at tage i mod til trods for Græsk fodbold brogede ry.

Både spilletid og løn udebliver i Grækenland, og efter et halvt år i klubben, har han ikke spillet en eneste kamp og den græske klub skylder ham fire måneders løn. Han har nu været nødt til at gå rettens vej, for at få udbetalt den manglende løn. 

AaB betyder meget

Nu er den gamle gulddreng fra AaB ved at genfinde selvtilliden og spilletiden i Superligaen efter han har skrevet kontrakt med Silkeborg. Frem til 2013 repræsenterer han de rød-hvide midtjyder, men måske vender han hjem en dag. Derhjem, hvor det hele startede.

- Jeg har da tænkt den tanke, at det kunne være dejligt at komme hjem til AaB igen. AaB betyder rigtig, rigtig meget for mig, det vil den altid gøre, uanset om jeg spiller i Silkeborg, eller jeg spiller et andet sted i Danmark. Jeg har jo fået min fodbold opvækst i AaB.

Fredag den 20. maj får Kasper Risgård et gensyn med sin gamle klub. Her skal han sammen med Silkeborg forsøge at besejre AaB i superligaens tredje sidste spillerunde.  


Seneste nyt

fra Nordjylland