Udenlandske læger på vej til praksis på Mors

Fire udenlandske læger er på vej til Mors, hvor en regionsklinik lige nu kompenserer for lægemangelen. - Det er et lige så godt tilbud til patienterne, som danske læger ville have været, lyder det fra Region Nordjylland.

De kommer fra Italien, Litauen, Bulgarien og Ungarn. To mænd og to kvinder, udstyret med stetoskop og grundig danskundervisning, med kurs mod Mors og de store huller i lægedækningen dér.

Fire nye læger hentet til Danmark af Region Nordjylland via rekrutteringsbureauet Medicolink er blevet løsningen på nogle af de problemer, regionen har haft med at give nordjyderne den nødvendige adgang til praktiserende læger. For mens danske læger er svære at tiltrække, er de udenlandske læger tilsyneladende knap så geografisk kræsne.

- Vi har ikke gjort det store for at tiltrække de her fire udenlandske læger. Vi har ladet det være op til Medicolink, som har fundet læger ude i Europa med samme viden og niveau som danske læger, siger Henrik Sprøgel fra Region Nordjylland, som er ansvarlig for lægeprojektet.

De fire læger har været i Danmark siden begyndelsen af maj og de første måneder været tilknyttet Regionsklinikken i Aalborg. Forud for deres ankomst har de været igennem intensiv danskundervisning i Budapest, og danskundervisningen og omstillingen til det danske sundhedsvæsen er fortsat i Danmark.

- Lad mig slå det helt fast: Det er ikke et eksperiment med patienterne på Mors, at vi nu tilbyder dem udenlandske læger. Det her er et lige så godt tilbud til dem, som danske læger ville have været. Hvis ikke vi troede på det, havde vi ikke brugt så meget tid og så mange ressourcer her i opstartsfasen, siger Henrik Sprøgel adresseret til en eventuel uro, patienterne måske kunne føle.

De næste måneder vil de fire udenlandske læger indgå i Regionsklinikken på Mors og blive endnu bedre klædt på til at stå på egne ben som praktiserende læger. Først når usikkerhed og sprogbarrierer er helt væk, vil de blive sendt ud til den ellers ophørte lægepraksis i Øster Jølby.

- Vi satser på, at lægerne er klar til egen praksis i efteråret 2017. Så har de også haft en lang indkøringsperiode til at blive helt klar, siger Henrik Sprøgel fra Region Nordjylland.

Regionsklinikken på Mors vil blive med at køre sideløbende, så længe der er brug for det.


Seneste nyt

fra Nordjylland