Udenlandske soldater er vilde med Nordjylland

O dag var der NATO øvelse i havnen på Gjøl. Foto: Per Frank Paulsen

Der er fyldt med soldater fra ind- og udland i Nordjylland i disse uger. Og står det til Jægerkorpset, så er det langtfra sidste gang.

Jægerkorpset afvikler i disse uger en storstilet øvelse i og omkring Nordjylland. Øvelsen går ud på at træne samarbejdet mellem de enkelte landes soldater. Og til dette formål er områderne i Nordjylland perfekte.

- Vi møder meget venlige mennesker heroppe. Lokalbefolkningen er forstående overfor at vi larmer lidt, hvilket jo ikke kan undgås ved sådanne operationer. Det er forhold mange af vores gæster fra andre lande er misundelige på, og derfor de kommer på besøg til vores øvelser, siger Flemming Brøndum der er stabschef i Jægerkorpset til TV2 Nord.

Ved lørdagens øvelse i Gjøl kastede en gruppe soldater sig ud fra et Hercules transportfly. En øvelse der skabte stor interesse på havnen i den lille by. Men selvom øvelserne fortsætter den kommende uge, så er det ikke sådan lige til at vide, hvor man kan se de anderledes øvelser.

- Vi melder ikke ud, hvor vi holder øvelser. Naturligvis har vi clearet med de beboere der evt. måtte have gener af øvelserne. Men melder vi ud og der pludselig står en stor gruppe mennesker, så vil det potentielt udgøre en sikkerhedsrisiko, siger Flemming Brøndum.

På Jægerkorpsets hjemmside kan man dog læse sig til i hvilke områder af regionen der er fare for ekstra støj som grundet af øvelserne.

Flere nyheder fra TV2 Nord