Udenlandske svindlere ringer: Bruger Aalborg Universitetshospital nummer

Region Nordjylland har i gennem den seneste tid oplevet at et af deres telefonnumre bliver misbrugt af udenlandske svindlere.

Vi har efterhånden lært, at vi ikke skal tage telefonen, hvis et ukendt telefonnummer bestående af 14 cifre ringer. Det er som regel ikke guds bedste børn, der er i den anden ende af linjen. Det har svindlerne også fundet ud af. 

Derfor har de i den seneste tid misbrugt et af Region Nordjyllands telefonnumre. På telefonens display er det altså det danske nummer 89564416, der ringer. Hvis man svarer opkaldet, er det dog en person i udlandet, der er i den anden ende. 

- Hvis brugeren tager kaldet, så er det typisk en engelsktalende person, de får adgang til. Det er så lidt forskelligt, hvad der sker. De udgiver sig ofte for support, der beder om adgang til PC. De er sandsynligvis ude efter personlige oplysninger. Andre gange er de bare stille og smider røret på, fortæller Jan Ostenfeld Michaelsen, der er funktionsleder for Region Nordjyllands it, der har ansvar for telefoni. 

Nummeret 89564416 tilhører Region Nordjylland. Det er et at mange numre i regionens nummerserie, der kan tages i brug, hvis der skal oprettes en ny telefonlinje. Derfor bliver nummeret lige nu ikke brugt af regionen. 

- Vi har oprettet en telefonsvarer, der fortæller de borgere, der ikke har taget opkaldet, men ringer tilbage, at det er et fupnummer, de har været udsat for, siger Jan Ostenfeld Michaelsen. 

Udover oprettelsen af telefonsvareren har Region Nordjylland meldt misbruget til politiet og TDC, der står for regionens telefoni. Derfor skulle svindelnummeret nu være stoppet. 

- TDC har kunnet se, at der har været en masse trafik fra udlandet til netop det nummer. Derfor skulle svindelnummert gerne være stoppet nu i og med den trafik er stoppet. Men vi kan ikke garantere 100 procent. De kan jo starte svindelnummeret op et andet sted fra, siger Jan Ostenfeld Michelsen. 

Jan Ostenfeld understreger, at der ikke sker noget ved at svare på op kaldet. Kun hvis man giver nogle af sine personlige oplysninger, får svindlerne noget ud af fupnummeret. 


Seneste nyt

fra Nordjylland