Udenlandske unge står i kø for at arbejde i Skagen

3.000 udenlandske unge har søgt feriearbejde i Danmark, og her er Skagen en af de mest eftertragtede destinationer.

Det er ikke kun ferieglade turister, der i sommermånederne valfarter til Skagen. Udenlandske unge står i kø for at få et sommerferiejob i byen.

Via Nordjobb - et nordisk erhvervsnetværk - har 3.000 unge søgt feriearbejde i Danmark, og Skagen er en af de mest eftertragtede destinationer. Det falder heldigt ud for de erhvervsdrivende i byen, der mangler arbejdskraft til den travle sommertid.

I juli-travlheden er der brug for alle hænder i restauranten McKnudsen i Skagen. Et par af dem sidder på polske Martyna Sidorowicz, der har fået feriejobbet gennem Nordjobb.

- Det giver glæde hver dag. Man kan få kontakt med unge danskere og gode venskaber. Jeg synes, det er dejligt, fordi man kan både få ferie og arbejde på samme tidspunkt, siger Martyna Sidorowicz.

I fem uger skal hun og omkring 20 andre nordjobbere bruge tiden på at arbejde i Skagen, men forhåbentlig også blive klogere på den danske kultur og det danske arbejdsliv. 

McKnudsen og de andre Skagen-restaurationer kæmper for tiden ikke kun om kunder, men også arbejdskraft, og her kan Nordjobb være en god hjælp.

- Først og fremmest er det for at få personale til os selv, men det er også godt at skabe det netværk mellem de nordiske lande, der gør, at vi kan hjælpe hinanden rent arbejdsmæssigt, men det handler selvfølgelig også om, at de unge mennesker får en god oplevelse ud af det, siger indehaver af McKnudsen Peter Knudsen.

Martyna og McKnudsen er blevet matchet gennem Nordjobb, der står for alt fra logi til de unge udlændinge til at få dem oprettet i det danske skattesystem.

- Vi får det ud af det, at vi får nogle motiverede medarbejdere, nogle unge mennesker, som er interesserede i at tjene gode penge, men som også er interesserede i at komme til Danmark og lære om Danmark og den danske kultur, siger projektleder Christian Lagoni fra Foreningen Norden, der er en del af Nordjobb.

Nordjobb er primært finansieret af midler fra Foreningen Norden og Nordisk Ministerråd.

Det er ikke kun ferieglade turister, der i sommermånederne valfarter til Skagen. Udenlandske unge står i kø for at få et sommerferiejob i byen. Via Nordjobb - et nordisk erhvervsnetværk - har 3000 unge søgt feriearbejde i Danmark, og her er Skagen en af de mest eftertragtede destinationer.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland