Udflyttede arbejdspladser kan forsvinde fra Frederikshavn igen

Forsvaret skal effektiviseres og det kan koste arbejdspladser på Søværnets Skole i Frederikshavn.

Søværnets Skole er siden 2014 blevet administeret fra Frederikshavn. I det kommende forsvarsforlig lægger regeringen op til at flytte de 15 medarbejdere, der sidder i administrationen på Søværnets Skole, fra Frederikshavn til Korsør, og det har skabt nervøsitet blandt de medarbejdere, som frygter at deres job flytter.

- Det er aldrig sjovt at få at vide, at man ikke længere skal fungere, siger Michael Flagstad, chef for Søværnets Skole.

En del af stabsafdelingen, som nu har til huse i Frederikshavn, har tidligere ligget på Holmen i København. Da det seneste forsvarsforlig blev indgået for fem år siden blev stillingerne flyttet til Nordjylland, men nu kan de altså forsvinde igen.

- Hvad der rent faktisk kommer til at ske her i Frederikshavn, er meget svært at sige, siger Michael Flagstad. 

Ud over de 15 administrative medarbejdere kan der blive skåret yderligere 11 stillinger væk. Der kan være tale om arbejdspladser i Frederikshavn, men også på Søværnets Skoles afdelinger på Sjællands Odde og på Holmen. Det er endnu uvist, hvornår beslutningen bliver truffet.

- Vi har ingen forventninger. Vi lytter til de politiske signaler, og der er nogen, der har sagt, det går hurtigt, og nu kan jeg høre, der er nogen, der siger, det går langsomt. Vi venter bare til det sker, og så går vi i gang. Alt imens det her foregår, så tager vi os selvfølgelig af de medarbejdere, som føler, at der er en trussel mod deres arbejdsplads, siger Michael Flagstad. 

Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen (V) om nogle af de kommende planer for Forsvaret. 

Seneste nyt

fra Nordjylland