Udgiver bog af ren og skær kærlighed til Løkken

De er begge kommet i byen gennem hele deres liv. Nu udgiver fotograf og journalist en fotobog om og til Løkken.

"Løkken set" hedder den fotobog, der udkommer på lørdag ved en reception i Løkken. Den dansk-norske fotograf Nils Johannsen har taget billederne. Journalist Kirsten Vestergaard har skrevet teksterne.

Deres bekendtskab er ret nyt, men det er deres forhold til Løkken ikke. De er begge kommet i Løkken gennem hele deres liv. Og de har begge tabt deres kærlighed til badebyen.

- Det er som gammel kærlighed. Den ruster ikke, siger Nils Johannsen, med en smule norsk accent.

Fotografen og lyset

Nils Johannsen er vokset op i Norge med danske forældre og bor i dag i Oslo. Sommerhuset i Furreby har været og er stadig hans danske base.

Han fik foræret storebroderens kamera i 1966 og er i dag uddannet, men pensioneret, fotograf.

I bogen er der billeder fra omtrent de sidste 10 år. Enkelte går endnu længere tilbage. Havet og ikke mindst lyset omkring Løkken begejstrer fotografen. 

 
 
Foto: Tor Løkken

- Lyset er anderledes end i Skagen, men det er mindst lige så godt her. I Skagen er der hav på begge sider, og det giver et fladt lys. Her i Løkken er der mere retning på, samtidig med at skyggerne ikke er for mørke, siger Niels Johannsen.

Bogen udgives med støtte fra blandt andre Realdania, SE Nyfors Vækstfond, lokale fonde og erhversdrivende. Overskuddet fra salget vil gå ind i en fond eller lignende og blive brugt til gavn for Løkken.

- Vi har begge stor kærlighed til Løkken, og kan vi give noget tilbage, vil vi gerne det, siger Kirsten Vestergaard. 

Dansk-norsk fotograf er kommmet i Løkken gennem hele sit liv. Nu udgiver han en bog til støtte for byen.

Seneste nyt

fra Nordjylland