Udkant? Aldrig i livet

Fordomme om Nordjylland som udkant skydes ned af Borgmester der oplever stigende interesse fra storbymennesker

Tirsdag morgen åbnede Jammerbugt kommune for salget af i alt 31 byggegrunde. Og selvom kommunen ligger placeret i et af Danmarks yderområder, så lå folk i kø i op til 26 timer for at få en af de nye grunde.

- Det handler jo om at tænke fremtid. Vi har årligt omkring 900 mennesker der flytter til vores kommune fra Aalborg, det tal ser vi gerne vokse til 1200. Vi bygger en ny skole, en ny idrætshal. Vi tænker i, hvad det er moderne familier vægter højt, og så forsøger vi at matche de krav indenfor vores økonomiske rammer, siger Borgmester Mogens Gade til TV2 Nord.

- Vi oplever stor interesse for vores byggegrunde, folk vil gerne bo i rolige omgivelser med fokus på familie og skøn natur. Samtidig er forbindelserne til Aalborg, hvor mange arbejder, gode og derfor kan vi vel næppe kaldes udkant. Det ord bruger vi faktisk kun, når det kan give kroner fra statskassen, siger Mogens Gade.

En af de nye grundejere bliver dog ikke endnu en Aalborggenser, Hanne Thougaard Petersen flytter nemlig fra sin nuværende bolig i Nørre Halne til en ny i udkanten af Aabybro.

- Det er en grund vi har set på længe, og nu kom muligheden for at få fingrene i den. At vi så skal sidde i kø i 26 timer betyder mindre, det gør man jo gerne for at få den perfekte grund til ens fremtid, siger Hanne Thougaard Petersen til TV2 Nord.

Mogens Gade forventer for alvor gang i salget af de nye grunde, når der i weekenden afholdes forårsmesse i Aalborghallerne. 


Seneste nyt

fra Nordjylland