Udlandet kalder på BMS: Specielle lifte trodser vind og vejr

Nordjyske kæmpelifte trodser naturens kræfter – og kan som de eneste i verden operere i stormende kuling.

Europas største udbyder af lastbil-lifte er nordjysk og ligger såmænd i Nørresundby. Deres lifte er i topkvalitet og trodser naturens kræfter - de kan nemlig bruges i storm og kuling. Og det er noget, de er vilde med i udlandet.

Virksomheden hedder BMS og de har de fat i den lange ende. Lastbil-lifte er deres disciplin, og den er de mestre i. Liftene kan nå hele 103 meter op, og det er også selvom det skulle storme.

- Når det stormer, så er det kun os, der går op. For de andre kan ikke gå op i storm, siger Ib Steffensen, divisionsdirektør i BMS.

Det er et samarbejde mellem BMS og tyske Palfinger, der har resulteret i de stormresistente lifte. Og det er en forretningshemmelighed, hvordan det nordjyske firma kan arbejde i stormvejr. Derfor står kunderne i kø, for verden ser mere og mere ekstremt vejr.

- Der er mange kunder, der efterspørger om man ikke kan gøre det på en anden måde. For hver gang det blæser for meget, koster det. Og det kan vi hjælpe dem med, siger Ib Steffensen.  

Erhvervslivet får fornøjelse af det, da man så ikke behøver udskyde eller droppe planlagt arbejde på grund af vejret. Fremtiden ser lys ud for firmaet i Nørresundby, og her ser man allerede langt ud over rigets grænser.

- Det her har et stort potentiale. Ikke bare i Danmark – for os er fokus på hele Europa, og det er der fremtid i, siger Ib Steffensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland