Udlandsferien reddet for Nordjyllands handicappede

Handicappede kan nu igen få lov til at tage på ferie og festivaler med deres faste hjælpere. Tami fra Hadsund er en af dem, der glæder sig til at rejse igen.

For et år siden fortalte vi om Tami Kristensen med Downs Syndrom, der ikke længere kunne komme på ferie med sin faste hjælper. Heller ikke selv om hun selv betalte. Skærpede regler betød, at Tami og andre handicappede i stedet skulle hyre en privat og for dem ukendt hjælper, når de ville på ferie. Det var utrygt for Tami og derfor kom hun ikke længere på ferie.

Men nu kan Tami Kristensen endelig igen se frem til flere ture i svømmebassinet i udlandet. Det er lykkedes det nordjyske folketingsmedlem, Orla Hav (S), at skaffe flertal i folketinget, så handicappede får lov til selv at betale for at få deres egen hjælper med på ferie.

-Vi har skabt en aftale om få den gamle aftale til at fungere igen. Det er vigtigt, at handicappede kan købe sig til at komme med deres faste hjælper på festivaler og udlandsferier, siger Orla Hav.

Tami Kristensen har ikke været på en rigtig ferie i flere år, men nu skal hun til Mallorca, siger hun.

De skrappe regler blev indført for fem år siden. De handicappede kunne ikke længere få deres faste hjælper med, men de kunne betale for at komme af sted med en vikar. Det gav dog ifølge Tami Kristensens bror, Ivan Kristensen, ingen mening.

-Tamis udviklingsniveau gør det helt umuligt at tage afsted med en fremmed vikar. Hun ville føle sig meget utryg, så det ville aldrig kunne lade sig gøre. Desværre. Så vi er rigtig glade for, at hun nu kan komme afsted igen. Hun og de andre beboere trænger efterhånden til at komme på ferie, siger Ivan Kristensen.

-Vi andre vil jo også gerne have lov til at købe og arrangere vores egne ture. Den oplevelsesrigdom skal man have lov til også at have, når man er beboer i en boenhed, siger Orla Hav


Seneste nyt

fra Nordjylland