Udlejning af sommerhuse boomer: - Vi kan næsten ikke følge med

Interessen for at leje sommerhus i Nordjylland er snart så stor, at der ikke er huse nok til turisterne.

For tredje år i træk ser udlejningen af de nordjyske sommerhus ud til at slå rekord. Otte procent flere har indtil videre booket sommerhus i landsdelen i forhold til sidste år.

Det går faktisk så godt, at man hos et af udlejningsbureauerne snart løber tør for sommerhuse til de sol- og kystglade kunder.

- Det går strygende derude. Vi har virkelig travlt, og inderst inde kunne vi godt bruge nogle flere hænder, siger destinationschef hos Sol og Strand, Jonna Kande.

Der er nemlig kommet så stor interesse for de nordjyske sommerhuse, at bureauet Sol og Strand har svært ved at følge med. Derfor vil de have flere nordjyder til at udleje deres sommerhuse.

- De (sommerhusejerne, red.) skal gå ind og sige, at de godt tør leje deres sommerhus ud. Og den anden ting er, at de skal have kroner og øre ud af det i baglommen, siger Jonna Kande.

Det er nemlig det med kroner og ører, der kan få sommerhusejere til at fravælge en udlejning

Hos Dansk Folkeparti vil man gøre det mere gunstigt for udlejerne, og derfor har partiet fremsat et lovforslag om at hæve bundfradraget for sommerhusejere fra 21.000 til 30.000 kroner.

- Det er klart, at hvis vi kommer op på 30.000 kroner, vil det blive mere attraktivt at udleje, siger folketingsmedlem for DF Kim Christiansen

Forslaget skal behandles i løbet af maj, og hos Sol og Strand håber man, at det bliver vedtaget.

- Det er jo det eneste rigtige. Det kan ikke gå hurtigt nok, siger Jonna Kande fra Sol og Strand.


Seneste nyt

fra Nordjylland