Udlicitering af sagsbehandlinger ingen succes

 Udlicitering af sagsbehandlinger ingen succes

Rebild Kommune har forsøgt at komme en pukkel af udvidelsessager i landbruget til livs ved at udlicere sagsbehandlingen. Men det går ikke helt efter planen. Den eksterne behandling af sagerne er nemlig fyldt med fejl.

Poul Henningsen har ventet i to år på at få et svar fra Rebild Kommune på en miljøgodkendelsen. En godkendelse der skal gøre det muligt for ham at fordoble sin besætning af malkekøer.

- Det er dybt frustrerende, siger Poul Henningsen, Landmand, Vegger

Rebild Kommune sendte i efteråret mere en halvdelen af de ansøgninger de har modtaget om udvidelser i landbruget ud til behandling hos to private konsulentfirmaer. Blandt andet Poul Henningsens. Han fik da også svar lillejuleaftensdag - men rapporten fra COWI var fyldt med faktuelle fejl.

- Der er blandt andet tale om faktuelle afstandsfejl og fejl i sammenlægningen af tal, siger Poul Henningsen

- Vi valgte at sende et groft udkast til Poul Henningsen, inden vi kvalitetssikrede rapporten. Det gjorde vi for for at få kommentarer og for at få behandlingstiden afkortet, siger Torben Søgård Jensen, Regionsdirektør hos COWI.

COWI erkender altså at det er gået stærkt - men forudsætningerne har også ændret sig undervejs, mener de.

- Der kom nogle ændringer fra Miljøstyrelsen i Oktober og det er sammenblandingen af gamle tal og nye tal, der har skabt fejlene i det første udkast, siger Torben Søgård Jensen.

Hos Rebild Kommune er de langt fra tilfredse med det arbejde COWI har leveret.

- Vi havde en forventning om at rapporterne fra de eksterne aktører ville være klar til det grønne stempel, når de kom tilbage, men kvaliteten har desværre ikke været i orden, siger Gert Fischer (Venstre), fmd., Teknisk Udvalg i Rebild Kommune.

På gården i Vegger vokser frustrationen.

- Det seneste vi har hørt fra kommunen er at de ikke kan give en dato for vores godkendelse på grund af arbejdspres og for få medarbejdere, siger Poul Henningsen.

Poul Henningsens tilrettede godkendelse fra COWI har ligget hos kommunen siden 19. januar til den tredje behandling - inden den kan komme i 6 ugers offentlig høring.


Seneste nyt

fra Nordjylland