Udsigt til blåt flertal

Rebild Kommune står til at få et blåt flertal ved det kommende kommunalvalg. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nordjylland og TV2/Nord.

Ifølge målingen vil Venstre få 10 mandater, mens Socialdemokraterne står til at få seks mandater.

- Det er jeg glad for og tilfreds med, og jeg synes, det viser, at det arbejde, vi har lavet de sidste fire år, ikke har været helt tosset, lyder det umiddelbart fra Venstres Søren Konnerup om meningsmålingen.

Dansk Folkeparti vil få tre mandater, SF vil få to og Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Oplandslisten og Enhedslisten vil hver få et mandat. Liberal Alliance står ikke til at få nogen overhovedet, og det samme gælde de mindre lister - Cykellisten, Den Sociale Fællesliste og Fælleslisten Rebild.

Socialdemokraterne har ikke armene i vejret efter offentliggørelsen af meningsmålingen.

- Det kunne være bedre, men helt alarmerende er det ikke, mener Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Morten Lem.

Han hæfter sig dog ved den side af målingen, der viser, at knap 40 procent ikke aner, hvad de skal stemme. Så politikerne kan stadig nå at påvirke vælgerne frem til, krydset skal sættes den 19. november.

Og det har de to store partier i Rebild Kommune, Venstre og Socialdemokraterne tænkt at sig at gøre alt for at udnytte.

- Det gør vi noget ved de næste tre uger. Vi tager de vælger, der er i tvivl, vi skal i hvert fald nok hjælpe dem på vej og at håbe flytte mange til vores side, siger Morten Lem (Soc. Dem.).

Også Venstre er kampklar. For selv om målingen lige nu peger på blåt flertal og dermed en fortsat førerposition til Venstre i Rebild Kommune, så ved Venstres Søren Konnerup udmærket, at man ikke kommer sovende til gode resultater - og ej heller valgstemmer.

- Med den politiske sammensætning, der er i byrådet, skal vi være på tæerne hele tiden, og når man er folkevalgt, kan man slet ikke tillade sig at læne sig tilbage. Og så er sejren jo slet ikke hjemme endnu, det er først den 19. november, kampen skal spilles og først derefter, vi ved om vi har sejret, som meningsmålinger viser lige nu, siger Søren Konnerup.


Seneste nyt

fra Nordjylland