Udskældt AaB-angriber header FCK langt væk fra guldet

Den tidligere superligatopscorer Jeppe Curth blev indskiftet og afgjorde topkampen i Aalborg mod FCK til 2-1.

Foran 11.441 tilskuere vandt AaB søndag aften med 2-1 over FC København i et intens topopgør med en dramatisk afslutning.

Den indskiftede og ofte udskældte AaB-angriber Jeppe Curth afgjorde kampen med en hovedstødsscoring kort før tid.

Forinden havde FCK-forsvareren Olof Mellberg ellers gjort det til 1-1 for udeholdet, men de danske mestre formåede altså ikke at hive point med hjem til København.

Resultatet betyder, at FCK nu har hele ni point op til topholdet fra FC Midtjylland, der tidligere søndag slog Randers. Omvendt er AaB med sejren over FCK kun to point fra guldpositionen.

AaB bragte sig foran efter kun 10 minutters spil. Målet kom, da Kasper Kusk drev bolden frem i udeholdets felt og sparkede på mål. Johan Wiland fik pareret forsøget, men på returbolden stod Rasmus Thelander klar og fik bolden skrabet ind i nettet.

Det var en intens første halvleg i Aalborg, men selvom der var gang i både spillerne på græsset og tilskuerne på tribunen, blev det blev kun til sporadiske langskudschancer fra begge hold. Skarpheden i afleveringerne på den sidste tredjedel manglede.

AaB måtte i pausen lade offensivprofilen Kasper Kusk udskifte, og det påvirkede tilsyneladende nordjyderne.

I hvert fald lagde et FCK et tungere pres på AaB-målet, da holdene kom ud fra pausen. Rurik Gislason kom blandt andet frem til et par farlige forsøg.

Men det var alligevel hjemmeholdets Kasper Risgård, der kom frem til de to største chancer inden kampens dramatiske afslutning. AaB-dynamoen huggede både et skud på træværket og et forsøg tæt forbi opstanderen.

Og i de sidste 10 minutter begyndte målene så igen at komme i Aalborg, og det var altså AaB, der endte med at vinde det underholdende topopgør.

AaB skal allerede spille topkamp i næste spillerunde, når nordjyderne skal en tur til Herning for at møde FC Midtjylland.

For FC København venter der en opgave hjemme i Parken mod Superligaens bundprop, Sønderjyske.