Udspil: Ventetiderne på høreapparater skal ned

Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Ritzau Scanpix

Regeringen vil skrue op for indsatsen på høreområdet.

Kvaliteten af behandlingen skal op, mens ventetiderne på at få et høreapparat skal ned. Det er nogle af punkterne i regeringens nye udspil på høreområdet. Med udspillet bliver der afsat 115 millioner kroner til området.

- Nedsat hørelse gør ikke nødvendigvis fysisk ondt, men det kan så sandelig gøre ondt på andre måder. For nogle mennesker er høretabet så stort, at det fører til isolation, da man ikke længere kan deltage i sociale sammenhænge eller passe sit job, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Nordjyderne er dem, der har kortest ventetid til offentlig høreapparatbehandling i landet. I Thisted er ventetiden 13 uger, i Hobro må patienterne vente 22 uger og i Aalborg er der 52 ugers ventetid.

Nedsat hørelse gør ikke nødvendigvis fysisk ondt, men det kan så sandelig gøre ondt på andre måder.

Ellen Trane Nørby, sundhedsminister, Venstre

Den længste ventetid er i Slagelse, hvor der er over to års ventetid – nemlig 110 uger.

De politiske forhandlinger har været i gang siden før sommerferien.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kan præsentere et udspil, hvor vi blandt andet gør behandlingsforløbet nemmere og mere overskueligt for borgere ved hjælp af nye digitale muligheder, samtidig med at vi sikrer en behandling af høj kvalitet uafhængigt af, om borgerne vælger en offentlig eller privat behandling, siger sundhedsministeren.

I udspillet er der lagt op til, at private klinikker i fremtiden skal skilte med oplysninger om deres behandlingstilbud, og at der skal indsamles data om effekt og kvalitet af behandling.

Derudover præsenterer regeringen en ny model med digital visitation, som skal gøre behandlingen mere effektiv.

Udspillet på høreområdet bliver forhandlet som en del af regeringens finanslovsforhandlinger med Dansk Folkeparti, der går i gang mandag.

Læs også Døveskole er lukningstruet

Flere nyheder fra TV2 Nord