Jul i juli: Udvekslingsstuderende prøver dansk jul for første gang

Der var flæskesteg, brune kartofler og risalamande på menuen, da 30 udvekslingsstudenten fra hele verden fejrede dansk jul i juli.

Der er længe til jul, og det varme vejr indbyder heller ikke just til flæskesteg og brun sovs. Men ikke desto mindre var det, hvad der var på menuen til Lions Clubs sommerlejr for udvekslingsstuderende i Danmark.

Lejren afholdes i Haubro og her skulle 30 unge mennesker fra hele verden prøve at holde dansk jul med alt, hvad det indebærer fra pakkeleg til ægte grantræer.

- I Kina har vi også juletræer, men det er ofte kunstige træer, så det er meget spændende for mig, siger Mirinda Shen fra Kina.

Også Ramiro Tobias Crespo fra Argentina skulle holde dansk jul for første gang.

- Jeg vil gerne prøve at holde jul på en anderledes måde, siger han.

Men selvom tirsdag på sommerlejren er dedikeret til jul, så er det ikke derfor, de unge mennesker har taget turen fra den anden side af kloden.

- Da jeg var lille læste jeg H.C. Andersens eventyr, så jeg har længe haft lyst til at komme til Danmark og opleve det, siger Mirinda Zhen.

Det er også fiktionen, der har fået Ramiro Tobias Crespo til Skandinavien – dog en mere moderne af slagsen. Han er nemlig vild med den norske tv-serie SKAM.

- Jeg elsker den serie. Jeg fik valget mellem Ungarn og Danmark og så sagde jeg, Danmark er tæt på Norge, så der skal jeg til, fortæller argentineren.

Efter både pakkeleg og traditionel dansk julemad bestående af flæskesteg, brune kartofler og hvad der dertil hører, var det tid at evaluere den danske julemad.

- Jeg kunne rigtig godt lide maden. Jeg ville nok have foretrukket, at kødet var mere brændt. De søde kartofler var jeg heller ikke så vild med, men sovsen og det andet var rigtig godt, siger Ramiro Tobias Crespo.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland