Udvidede åbningstider fortsætter

Trods meldingen om lukning fortsætter servicen med udvidede åbningstider i daginstitutionerne i Hjørring Kommune i hele 2012.

Tilbuddet stod til lukning ved årsskiftet. Da det dengang ikke var muligt at finde de cirka 700.000 kroner, som ekstratimerne i institutionerne koster om året, i budgettet for 2012.

Nu er det imidlertid lykkedes Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune at finde de nødvendige midler. Besparelser, ny organisationsstruktur og større institutioner, viser at økonomien bag den udvidede åbningstid mod forventning, alligevel kan holdes indenfor områdets økonomiske rammer.

- Der var ikke plads til servicen, da vi lagde budget 2012. Så vi er meget glade nu, hvor vi alligevel kan imødekomme forældrenes ønske om mere fleksible åbningstider, siger Formand Viggo Bilde, Børne- og Undervisningsudvalget.

Ordningen fortsætter til fordel for forældre i hele Hjørring Kommune. De 18 børnehaver og fritidshjem der i dag tilbyder den udvidede åbningstid, er geografisk fordelt over hele kommunen.

Det er fortsat forældre der af arbejds- eller uddannelsesmæssige årsager har behov for den udvidede åbningstid, der har fortrinsret til institutionerne. Også selv om institutionerne ligger i et andet pasningsdistrikt, end det de er tilknyttet.

Den generelle åbningstid i dagtilbud i Hjørring Kommune er 6.30 - 16:30, fredag til 16:00. Den udvidede åbningstid, 6:00 - 18:00, fredag til 17:00.


Seneste nyt

fra Nordjylland