Udviklingshæmmede bekymrede over fængsel

Udviklingshæmmede er frustrerede over ikke at blive hørt i sag om fængsel i Hammer Bakker.

De udviklingshæmmede er frustrerede over ikke at blive hørt i sagen om, at der skal ligge et fængsel i Hammer Bakker ved Vodskov.

I juni besluttede et flertal i Aalborg byråd at sælge bygningerne i Hammer Bakker, hvor autister og udviklingshæmmede i dag er i dagtilbud. Køberen er kriminalforsorgen, som vil lave udslusningsfængsel midt i et område med mange svage mennesker.

Lisbeth Jensen, der er formand for Udviklingshæmmedes Landsforbund var i dag på besøg i Hammer Bakker ved Vodskov. Hun mener, at sagsbehandlingen er under al kritik, da de udviklingshæmmede på ingen måde er blevet hørt i sagen.

- Det er rigtig træls, at vi ikke har fået noget som helst at vide om, hvad der skal til at ske med bygningerne her.

Både borgere og politikere har tidligere kæmpet mod et salg af bygningerne, men Kriminalforsorgen afviser at tage et møde med Udviklingshæmmedes Landsforbund før salget af bygningerne er gået igennem.

- Vi vil ikke blande os i de lokalpolitiske diskussioner om, hvor der skal ligge et fængsel, men når salget er gået igennem vil vi meget gerne snakke med de lokale i området, siger Ole Hansen, der er vicedirektør hos Kriminalforsorgen.

Justitsminister Morten Bødskov vil ikke tage sagen op. Han henviser til, at der ikke har været problemer andre steder, hvor fængsler ligger tæt op af institutioner. Sagen ligger nu hos ombudsmanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland