Udvist for bestandigt efter usædvanligt groft røveri

31-årig idømt tre år og 11 måneders fængsel for groft hjemmerøveri i Aalborg

Den 31-årige Nabil Moussa Awada er ved retten i Aalborg idømt tre år og 11 måneders fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt.

Den 31-årige mand blev kendt skyldig i et særdeles groft hjemmerøveri mod en 60-årig mand. Røveriet fandt sted 28. maj 2016, hvor den 31-årige indfandt sig hos sit offer i Aalborg og med trusler og grov vold tvang den 60-årige til at udlevere, hvad han havde af værdi.

Offeret blev blandt andet påført skader tæt ved det ene øje og på et øre med en skarp genstand - formentlig en kniv - ligesom han bedømt på de øvrige skader også blev gennembanket. Udbyttet af det usædvanligt grove røveri blev en pakke cigaretter.

Det kom ikke klart frem under sagen, hvilken relation de to mænd havde, men anklageren gav i sin procedure udtryk for, at den 31-årige ved et tidligere besøg hos den 60-årige mand skulle have stjålet fra ham.

Den 60-årige mand  var og er så svækket af sygdom, at han ikke var i stand til at afgive forklaring under retssagen. Netop det forhold, at der var tale om et sygdomssvækket offer, der bevidst var udvalgt, fordi han var et let offer, var en skærpende omstændighed i sagen.

Den 31-årige mand blev fængslet efter domsafsigelsen og bliver nu sendt direkte til afsoning af dommen på tre år og 11 måneders fængsel. Når straffen er udstået, bliver han udvist af Danmark for bestandigt. Udvisningsdommen er en understregning af sagens alvor. Den 31-årige har nemlig boet i Danmark, siden han var tre år, men har hverken kone eller børn i Danmark, hvorimod han fortsat har familie i Libanon og under sagen også selv gav udtryk for, at han vil kunne klare sig i Libanon. Den 31-årige nægtede sig under sagen skyldig, men modtog dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland