Udviste røvere slår til igen

06:44

To af røverne, der blev dømt for et væbnet røveri mod Klitgaard ure har begået et nyt røveri i Nordjylland - selv om de var udvist af landet. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Selv om tre røvere i oktober sidste år blev idømt to års fængsel samt udvisning fra Danmark efter et røveri i Aalborg, er to af dem nu igen varetægtsfængslet for et nyt millionrøveri begået i Nordjylland.

For halvandet år siden begik tre arabiske mænd, der er svenske statsborgere, et groft væbnet røveri mod Klitgaard Ure i Aalborg. Mændene stak af med værdier for cirka én million kr. De blev senere fanget, og 6. oktober sidste år blev de idømt to års fængsel og udvist fra Danmark samt fik indrejseforbud for bestandigt.

TV2/Nord kan i dag dokumentere, at to af røverne fra dengang nu igen er varetægtsfængslet for røveri mod Nørresundby Bank 11. september i år.

De to røvere var ude prøveløsladte efter at have afsonet cirka halvdelen af dommen.

Ved røveriet imod Nørresundby Bank, der fandt sted d. 11. september i år, slap røverne ifølge anklageskriftet afsted med 980.000 kr. Det oplyser TV2/Nord.

- Man afsoner en del af straffen, og så bliver man udvist, og indrejser man så igen, så bliver man straffet for den ulovlige indrejse, og så står der jo også en reststraf og tikker, siger Verner Holm, politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Den ene af de to varetægtsfængslede, en 38-årig mand, nægter sig skyldig, mens den anden, en 26-årig mand, erkender røveriet imod Nørresundby Bank.

- De har selvfølgelig ikke lov til at være i Danmark, men fakta er, at med de åbne grænser og den frie bevægelighed, så kan det forekomme, siger Verner Holm.

Afsløringen vækker harme hos TV2/NORDs seere, der i øjeblikket debatterer sagen på TV2/NORDs facebook-side.

Deltag selv i debatten her: http://www.facebook.com/tv2nord

Flere nyheder fra TV2 Nord