Uenighed om maskinmester-uddannelse

Der skal spares og det går ud over maskinmesteruddannelsen, der mister mange pladser, selvom der er mangel på uddannede maskinmestre. Erhvervsministeren var tirsdag kaldt i samråd i sagen.

Erhvervsministeren stod skoleret mens han svarede på spørgsmål om maskinmesteruddannelsen.

- Der er ikke mangel på maskinmestre. Det er et fatamorgana fra oppositionens side, lyder det kontante svar fra Erhvervsminister Brian Mikkelsen (Kons.).

Det er de ikke enige i på maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn. Med regeringens bebudede spareplan står skolen til at miste en hel klasse pr årgang allerede fra næste år.

- At det skal være mere givtigt at sende dem ud i arbejdsløshed og hvad ved jeg, det kan jeg simpelthen ikke se, siger direktør for Martec, Erik Møller.

Nu har Bjarne Laustsen (Soc.dem.) krævet klare svar fra ministeren i sagen.

- Det er et vækstområde, det er et område vi kan tjene penge på i fremtiden og derfor går det hånd i hånd med at vi skal ud af krisen. Vi skal uddanne os ud af det, vi skal ikke spare os ud af det. Derfor vil der være behov for maskinmestre - mange flere end dem ministeren tror - i fremtiden, siger Bjarne Laustsen.

Erhvervsministeren er ikke enig.

- Der er ikke nogen som helst tegn på at vi kommer til at mangle maskinmestre fordi vi har aldrig uddannet så mange maskinmestre som vi gør nu her, samtidig med at der også er andre typer uddannelser der dækker nogen af de samme behov, siger Brian Mikkelsen.

- Det er fordi han ikke har lavet en ordentlig analyse af det. Hvis man spørger til Dansk Industri, maskinmesterforeningen og andre så siger de at der vil være projekter i fremtiden, hvor der skal bruges rigtig mange maskinmestre, lyder svaret fra Bjarne Laustsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland