Ufaglærte skal blive faglærte i en fart

Jobmedarbejdere insisterer på at få ufaglærte opgraderet til faglærte i Nordjylland.

Der er før gjort store anstrengelser for at få uddannet ufaglærte - uden at der er sket ret meget. Nu er folkene bag et nyt stort nordjysk projekt, ”Vejen til varige job gennem kompetenceløft”, sikre på, at de får succes. Det vil de gøre ved at holde mange møder og tæt kontakt til den ufaglærte.

Bliv faglært i en fart. Det er udgangspunktet i det storstilede projekt, der skal få mindst 1150 ufaglærte nordjyder til at blive faglærte. AMU, VEU-centrene, erhvervsskolerne, erhvervsservicekontorerne og alle kommunerne i Nordjylland går sammen om opgaven. En håndholdt aktion, er den blevet kaldt. Og det betyder, at hver enkelt deltager bliver fulgt tæt gennem mange møder med projektfolkene. Jobkonsulenterne vil vide alt om det, den ufaglærte kan. På den måde kan vejen til et faglært arbejdsliv blive korte og nemmere.

Det er både ufaglærte uden arbejde og ufaglærte i job, der kan komme med i det nye nordjyske arbejdsprojekt for at få en uddannelse.

Det nordjyske arbejdsprojekt varer i godt to år og er støttet af Den Europæiske Socialfond med over 30 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland