Uforsvarlig normering i børnehaver

Arkivfoto.

Der er alt for få pædagoger til at tage sig af børnene i børnehaverne i Thisted. Kritikken kommer fra både forældre og pædagoger.

Flere mødre til børn i Thisted Kommunes børnehaver beretter om indtørret afføring og tis i flyverdragterne. Kommunernes besparelser er gået for vidt, lyder kritikken. Det skriver TV Midtvest.

- Jeg er da utryg, jeg bliver mega utryg, ikke fordi pædagogerne ikke gør et ordentligt stykke arbejde, men de kan jo ikke være alle steder på en gang, siger Jeanette Bjerregaard Nielsen, der er mor til en pige i en af børnehavnerne i kommunen.

Lykke Gyrup Brink Nielsen, der har tvillingepiger i samme børnehave er en af de mødre, der har fået konsekvenserne af pædagogernes travlhed med hjem i stuen.  

- Jeg har oplevet at komme ned med en af pigerne, hvor hun har haft et uheld i sine bukser, som ikke er blevet opdaget, som jeg så først finder ud af, når jeg kommer hjem med hende. Så kan jeg jo selvfølgelig regne ud, at så har hun ikke været tæt på en pædagog i noget tid, for det har jo lugtet, og det gør mig selvfølgelig ked af det som mor, siger hun til TV Midtvest.

Ude i kommunens børnehaver mærker pædagogerne også presset af at skulle give alle børn den nødvendige opmærksomhed. 

- Det er bare ikke altid, at der er mulighed for det. Nogle gange må man synes, at man lader nogen børn lidt i stikken, men det er normeringerne igen, den er gal med, siger Karin Engholm Bjerre, der er pædagog i Limfjordsbørnehaven.

Lykke Gyrup Brink Nielsen er ikke i tvivl om, hvor kommunen bør sætte ind.

Ifølge TV Midtvset vil kommunen nu tilføre området flere midler, men der er først råd i 2017. Om problemerne siger udvalgsformanden:

- Det har jeg det ikke særligt godt med, det må jeg da erkende. Jeg håber heller ikke, det er det normale billede i vores børnehave og daginstitutioner, siger Poul Hvass Hansen der er formande for Børne- og Familieudvalget fra Det Konservative Folkeparti.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord