Uge 29 skudt i gang - de rige og berømte er kommet til Skagen

Foto: Bruno Stagsted TV2/Nord

Op mod 50.000 besøgende rykker i denne uge ind i Skagen - en uge, der traditionen tro byder på masser af fest og luksus.

Der er dem, der synes, uge 29 er lige overrendt nok i Skagen - og så er der dem, der nyder det for fuld udblæsning, når de mere velbeslåede turister rykker ind i den nordjyske idyl på toppen af Danmark.

Uanset hvad, så er den netop skudt i gang, Hellerup-ugen, som uge 29 også bliver kaldt i Skagen. Komplet med rige og berømte, fede biler i gadebilledet, drinks og høj sol.

En af dem, der har taget turen til Skagen i år, er sanger og skuespiller Pernille Højmark.

- Jeg har aldrig før været her i uge 29, så det glæder jeg mig meget til, siger hun, da TV2 Nords udsendte fanger hende på havnefronten mandag eftermiddag.

Også hos turistforeningen i Skagen glæder man sig over det store rykind i uge 29.

- Der er højt humør på turistkontoret. Det er jo det, vi lever og ånder for - masser af glade gæster her i byen, så vi kan ikke klage, det er helt sikkert, siger Marie Groes Eldh fra Turisthus Nord.

På gågaden er der også blevet langet 300 gratis smagsprøver på drinks over bordet hos gin-forhandler Frederik Kristensen. Men med cirka 50.000 besøgende i byen i denne uge, skulle det gerne blive til mange flere drinks og mange flere salg for Frederik Kristensen.

- Gin og tonic er jo rimelig hot lige i tiden, så jeg håber da, at det bliver til noget salg også, siger gin-forhandleren.

03:05

Det er uge 29 og det betyder startskud for den helt store turistuge i Skagen. Det vrimler med store både, dyre biler og masser af mennesker, og det er nu at de erhvervsdrivende henter en stor del af årets omsætning

Luk video

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord