Uge 29 skudt i gang - de rige og berømte er kommet til Skagen

Op mod 50.000 besøgende rykker i denne uge ind i Skagen - en uge, der traditionen tro byder på masser af fest og luksus.

Der er dem, der synes, uge 29 er lige overrendt nok i Skagen - og så er der dem, der nyder det for fuld udblæsning, når de mere velbeslåede turister rykker ind i den nordjyske idyl på toppen af Danmark.

Uanset hvad, så er den netop skudt i gang, Hellerup-ugen, som uge 29 også bliver kaldt i Skagen. Komplet med rige og berømte, fede biler i gadebilledet, drinks og høj sol.

En af dem, der har taget turen til Skagen i år, er sanger og skuespiller Pernille Højmark.

- Jeg har aldrig før været her i uge 29, så det glæder jeg mig meget til, siger hun, da TV2 Nords udsendte fanger hende på havnefronten mandag eftermiddag.

Også hos turistforeningen i Skagen glæder man sig over det store rykind i uge 29.

- Der er højt humør på turistkontoret. Det er jo det, vi lever og ånder for - masser af glade gæster her i byen, så vi kan ikke klage, det er helt sikkert, siger Marie Groes Eldh fra Turisthus Nord.

På gågaden er der også blevet langet 300 gratis smagsprøver på drinks over bordet hos gin-forhandler Frederik Kristensen. Men med cirka 50.000 besøgende i byen i denne uge, skulle det gerne blive til mange flere drinks og mange flere salg for Frederik Kristensen.

- Gin og tonic er jo rimelig hot lige i tiden, så jeg håber da, at det bliver til noget salg også, siger gin-forhandleren.

Det er uge 29 og det betyder startskud for den helt store turistuge i Skagen. Det vrimler med store både, dyre biler og masser af mennesker, og det er nu at de erhvervsdrivende henter en stor del af årets omsætning

Seneste nyt

fra Nordjylland