Læsø var isoleret: Uheld sendte Læsøfærgen i havn hele søndag

Et uheld i havnen i Vesterø betød at Læsø søndag var helt afskåret fra omverdenen. Først klokken 19.30 stævnede færgen ud fra Vesterø igen.

Uheld er, hvad der sker, men det uheld der skete søndag morgen i Vesterø Havn på Læsø kunne ikke være sket på et værre tidspunkt.

Øen inklusiv de omkring 1800 indbyggere og de turister, der måtte være på Læsø var nemlig så godt som fuldstændig isoleret fra omverdenen søndag.

Det var de fordi færgen Ane Læsø, der normalt sejler i rutefart mellem Frederiskhavn Havn og Vesterø Havn lå stille, fordi den tidligt søndag morgen påsejlede færgelejet i Vesterø Havn med skader til følge.

Utæthed ved bovport

Uheldet skete da kaptajnen, efter at være afsejlet fra Vesterø klokken 6.00, måtte vende rundt på grund af vejret. Da færgen så skulle ligge til i Vesterø igen, påsejlede færgen færgelejet, så en såkaldt pakskinne blev beskadiget.

- Pakskinnen sørger for at der er er vandtæt mellem bovporten og selve skibet. Den fik en skade, og så er der ikke vandtæt mere - og så må vi ikke sejle, forklarer direktør for færgeselskabet Lars Rieks.

Færgeselskabet råder dog over to færger, så normalt ville et uheld som det der skete søndag morgen, ikke have voldsomme konsekvenser. Problemet var bare at Ane Læsø faktisk er reservefærgen - fordi hovedfærgen Margrethe er på værft i øjeblikket.

- Det kunne ikke være mere uheldigt. Det kunne det simpelthen ikke. Margrethe er forventet tilbage i løbet af den næste uge, så det er simpelthen så uheldigt, siger Lars Rieks.

Sejler nu igen

Smede gik hurtigt igang med at udbedre skaderne, men selvom det arbejde egentlig hurtigt kunne overstås, kunne færgen ikke sejle igen før en specialist fra et klassificeringsselskab havde besigtiget og godkendt reperationen.

- Vi har allerede arrangeret, at han bliver fløjet til øen, så vi kan få foretaget inspektionen så hurtigt som det er muligt, og så satser vi - som det ser ud lige nu - på at sejle igen klokken 16.50, fortæller Lars Rieks.

Klokken 14 kunne Læsøfærgen på Facebook dog fortælle, at der tidligst sejles igen fra klokken 17.30. Og sidst på eftermiddagen er det estimat ændret til klokken 18.30. Til sidst kom færgen så fra land. Det skete klokken 19.30 - og den vil herefter sejle hele søndag aften for at få alle dem, der har ventet, fragtet til og fra øen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland