Ukendt skuespillerinde tager hovedrollen i teaterklassiker

Når Vendsyssel Teater slår dørene op til sin opsætning af Et Dukkehjem er det med en helt ung og ganske ukendt skuespillerinde i hovedrollen som Nora.

Flere kendte skuespillere, såsom Preben Kristensen og Søren Hauch-Fausbøll, er på rollelisten til den kommende opsætning af Henrik Ibsens klassiker Et Dukkehjem på Vendsyssel Teater.

Men hovedrollen, Nora, indtages af den mere ukendte 31-årige skuespillerinde Sofie Topp-Duss.

- Det er en kæmpestor udfordring, men også helt fantastisk. Jeg føler mig klar til det. Det er udfordrende, det er svært, og der skal arbejdes, men jeg føler ikke, at det er umuligt, siger Sofie Topp-Duss.

Den 31-årige skuespillerinde er uddannet fra Skuespillerskolen i Odense og har medvirket i flere musicals. Men det er første gang, hun spiller hovedrollen i et drama.

quote Det er en kæmpestor udfordring, men også helt fantastisk

Sofie Topp-Duss

- Det er bare helt utroligt spændende at få lov at dykke ned i noget materiale og en karakter, som har så stor en dybde, og som har så mange facetter, siger Sofie Topp-Duss.

Selvom hun har mest erfaring inden for musicals, tror hun dog ikke, at det hæmmer hende, når hun skal spille drama.

- Jeg er jo uddannet skuespiller. Og selvom jeg har lavet meget musical, så har jeg arbejdet som skuespiller og med drama og med klassikkere som den her. Specielt på skolen. Men rollen som Nora, der findes jo næsten ikke kvinderoller af samme størrelse, siger Sofie Topp-Duss.

Måske det store gennembrud

Instruktør Kaspar Rostrup ser et lysende talent i den unge skuespiller og valgte derfor at give hende chancen i hovedrollen, selvom hun endnu er ukendt.

- Det er først og fremmest fordi, hun formår at indleve sig, og så har hun også skikkelsen til det. Hun er yndig, og hun er dukkeagtig. Og hun har en voldsom personlighed inde bagved. Det er en stor glæde. Det gør ikke noget, at folk de ikke kender hende, for det kommer de til, siger Kaspar Rostrup.

Om det bliver Sofie Topp-Duus' helt store gennembrud, vil hun ikke spå om. 

- Lige nu ser jeg frem til, at jeg kan materialet. Det er bedre at begynde og få en større frihed i det og så bare begynde at dykke ned i det og se, hvad det her kan, ud over det jeg tænker mig til, at det kan. Men hvad der lige pludselig kommer, når jeg er i det af uforudsete ting, siger Sofie Topp-Duss.


Seneste nyt

fra Nordjylland