Uklart om SAS fyringer rammer Aalborg

SAS må i dag fyre 3000 ansatte og skære ti procent af de korte ruter væk. Udover fyringerne skal 5600 jobs udliciteres. Om det får indflydelse på Aalborg, vides ikke endnu.

Det er et stort underskud i 2008, der får flyselskabet til at skære ned. Men SAS ved endnu ikke, hvor nedskæringerne rammer. Aalborg er derfor ikke et sikret område. SAS har flere indenrigsafgange mellem Aalborg og København.

- Nu har vi lanceret en overordnet plan. Først i løbet af de kommende dage og uger bliver det afklaret, præcis hvilke ruter, vi nedlægger, siger pressechef Mikkel Thrane til P4 Nordjylland.

Fyringerne i SAS-koncernen kommer efter røde tal i regnskabet for 2008. SAS havde et underskud på over 4,4 millirader kroner i 2008 mod et overskud i 2007 på 443 millioner.

- 2008 kommer sandsynligvis til at gå over i historien som et af de mest udfordrende og turbulente år, som den samlede flyindustri nogensinde har oplevet. Hen over året har vi set en periode med rekordhøje oliepriser, en finansiel krise, som blev kraftigt forstærket i sidste kvartal, hvilket førte til en økonomisk recession, som kraftigt mindsker efterspørgslen på vores varer og tjenester, siger SAS-direktør Mats Jansson til ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland