Ukrudtet breder sig i gadebilledet

Kommunekasserne mangler penge og det betyder, at ukrudtet får frit løb.

De nordjyske borgere er efterhånden trætte af, at det uønskede grønne miljø vælter op gennem fortovsfliser og vejkantens asfalt.

- Folk og turister går i buer udenom ukrudtsplanter ved havnen i Aalborgs Vestby. Jeg oplever flere steder, hvor kun halvdelen af kommunens fortov er frit tilgængeligt. Det ser ikke pænt ud. Det er som om der ikke rigtigt bliver ryddet her, siger Knud Nielsen, der ofte spadserer i området ved havnen.

Kongresgæster i bil får tæt voksende ukrudt som det første indtryk af Aalborg, når de kommer kørende ad Østre Allé mod Hobrovej for at svinge ind til Hotel Hvide Hus eller Aalborg Kongres- og Kulturcenter. På Sohngaardsholmsvej får beboerne på den ene side af vejen stramme påbud om at holde mælkebøtter og skvalderkål fra fortovet. Men på den anden side op til den gamle Eternitgrund gror kommunens ukrudt lystigt.

- Jeg synes godt man kunne slå lidt mere græs rundt omkring. Det virker som om de kun lige akkurat slår ukrudtet ned en gang imellem, og så kommer det hurtigt op igen. De kommer ikke rigtigt i bund. Men det har nok noget med kroner og øre at gøre. Det er er helt åbenlyst et spørgsmål om at prioritere de midler, der til rådighed, siger Hans Høgsbro, cyklist ved havnen.
Længere mod øst i byen vokser der både ukrudt og hele små træer i rabatten for eksempel foran Skat. Ved overgangen fra Østerbro til Østerport ser der fint ud hos genboen, men så bliver det grønnere og grønnere - på den dårlige måde. I en midterrabat op til Hadsundvej i Vejgaard ligner ukrudtet mellem brostenene marehalm. Det er nu hundegræs lyder det fra naboen til planterne.

Springeren, det tidligere Marinemuseum i Aalborg, gør meget ud af at holde det fint og sirligt omkring bygningen.

- Det er turister der kommer her, og de vil gerne have det pænt, når de har betalt for at komme ind og se en attraktion, siger direktøren, Mads Sølver Pedersen.
Han kan godt ærgre sig lidt over, at der længere nede af vejen langs havnen er masser af ukrudt

- Det kan jo i værste fald betyde, at vi bliver fravalgt som turistmål. Derfor er det også et vigtigt fokusområde for os, siger Mads Sølver Pedersen.
Marinemuseets direktør er også medlem af byrådet i Aalborg for Venstre og skal med den kasket på være med til at bestemme, hvor mange penge der skal gives til fortovenes udseende.

- Aalborg har et budget på 14- 15 milliarder kroner, så pengene kan vel findes. Det er et spørgsmål om prioritering.


Seneste nyt

fra Nordjylland