Ulla Astman om lægevagt: PLO kan ikke bare opsige aftalen

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) fortæller, at Region Nordjylland ikke har været med til beslutningen om at skære i lægevagten i Frederikshavn.

PLO har planer om at skære på lægevagten i Frederikshavn. Ifølge dem skal lægevagten i Frederikshavn have lukket fra klokken 23 om aftenen. Hidtil har der været åben hele natten. 

Den beslutning er blevet tager henover hovedet på Region Nordjylland. Og det vil Regionrådsformand Ulla Astman (S) ikke acceptere. 

- Det er en samarbejdsaftale, som vi har indgået. Den kan ikke bare opsiges af den ene part på den her måde og ændres. Det kræver en dialog og en ny aftale. Jeg har ikke til sinds at rokke mig, og der skal være en lægedækning i Frederikshavn  også efter 1. september, fortæller Ulla Astman. 

PLO forklarer, at man har valgt at skære i lægevagten af to årsager. Både at der ikke er ret meget at lave for lægerne på vagterne. Derudover er manglen på læger så stor, at man hellere vil spare på ressourcerne og bruge dem andre steder. 

Ulla Astman kræver nu en dialog med PLO for at finde ud af, hvad der skal gøres i sagen. 

- Vi indkalder PLO til ekstraordinært samarbejdsudvalgsmøde inden 1. september for at få afklaring på det her. VI synes, det er ganske uacceptabelt. Jeg er af den overbevisning, at der fortsat skal være lægevagt døgnet rundt i Frederikshavn, fortæller Ulla Astman. 

Heller ikke Frederikshavn Kommune har været inde over beslutningen. Bormester, Birgit Hansen (S), fortæller, at hun først opdagede de kommende ændringer gennem medierne. 

Lægevagten i Frederikshavn lukker om natten

Seneste nyt

fra Nordjylland