Ulla Astman: Vi skal være mere pågående over for de unge

Markant flere nordjyske stillingsopslag blev ikke besat i 2015 i forhold til i 2014. Tallene bekymrer formand for VækstForum Nordjylland, Ulla Astman.

De nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der i 2015 i Nordjylland blev slået 1593 stillinger op, som ikke blev besat. Det er en markant stigning i forhold til 2014, hvor kun 912 stillingsopslag ikke blev besat.

Det er især bygge- og anlægsbranchen, der er ramt af rekrutteringsproblemer. I 2015 blev hele 529 stillingsopslag ikke besat. Regionsrådsformand og formand for VækstForum Nordjylland, Ulla Astman, finder tallene foruroligende.

- Vi skal intensivere den indsats, vi allerede har påbegyndt med at få flere over i en faglig uddannelse. Vi skal målrette den og gøre den endnu mere fleksibel i forhold til, hvad det er for de behov, der bliver efterspurgt, siger Ulla Astman til TV2 Nord.

Vi skal intensivere den indsats, vi allerede har påbegyndt med at få flere over i en faglig uddannelse.

Hun mener, at man skal blive bedre til få unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så den negative kurve kan blive vendt.

- Vi bliver vi nødt til at være mere pågående overfor de unge mennesker, deres forældre og lærerne i grundskolen. Her bliver vi nødt at fokusere på, at der er efterspørgsel på erhvervsuddannet arbejdskraft, fortsætter hun.

- Vi er allerede rykket et skridt, men jeg tror, vi skal blive endnu mere fleksible i vores tilrettelæggelse, så vi kan undgå nogle af de flaskehalse, vi allerede ser i dag. Vi bliver nødt til at gå meget målrettet til værks, siger Ulla Astman.

Der blev onsdag afholdt vækstkonference i Aalborg Kultur & Kongres Center, hvor fokus blandt andet var på, hvordan rekrutteringsproblemerne skal bekæmpes i Nordjylland. 

Hos MT Højgaard har de seneste års teknoligske udvikling givet udfordring.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland