Ulovlig kystbeskyttelse meldt til politiet

Kystdirektoratet har politianmeldt den ulovlige kystsikring i Lønstrup.

Kystdirektoratet har onsdag politianmeldt den ulovlige kystsikring, der 22. juni blev etableret syd for Lønstrup Strand.

Her læssede en vognmand - på bestilling - flere læs med store sten af på stranden for at beskytte kysten - og de yderste sommerhuse - mod naturens kræfter. Ingen ville stå frem og sige, at de havde bestilt vognmanden til at etablere den ulovlige sikring, men nu har kystdirektoratet sat sig for, med politiets hjælp, at finde frem til de ansvarlige.

- Vi har haft lejlighed til at gennemgå sagen og overveje de muligheder vi havde. Vores ønske er selvfølgelig, at få det her ansvarsfastlagt og behandlet så hurtigt som muligt, for vi kan se en stormsæson forude. Derforbesluttede vi at politianmelde, da der var tale om gentagelsestilfælde af ulovlig kystbeskyttelse på strækningen, fortæller Ane Høiberg Nielsen, der er afdelingschef i Kystdirektoratet.

Det område de mange granitsten blev placeret på er fredet Natura 2000-område, og Ole Ørnbøll, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune kaldte det 22. juni for selvtægt af værste skuffe.

- Jeg kan slet ikke forstå det. Vi har haft en god dialog med grundejerne, politikere i Folketinget og Kystdirektoratet, som er myndighed på området, og så foretager de sig pludselig dette. Det er selvtægt og fuldstændig ude i hampen, at de mener, de kan tillade sig at gøre det, sagde han til TV2 Nord 22. juni.

Kystdirektoratet håber at politiet, nu hvor der ligger en anmeldelse af hændelsen, kan finde frem til de ansvarlige.

- Der er tidligere søgt andre løsninger. Vi har påbudt fjernelse, som ikke er lykkedes helt så godt. Nu mener vi så, at det kan være politiet, der kan fastslå, hvem der er ansvarlig for den her række af sten, der er lagt på stranden, sige Ane Høiberg Nielsen.

På strækningen har man tidligere placeret store halmballer, der skulle holde for, når vind og vand slog mod kysten. Den løsning holdt dog ikke engang til det første større blæsevejr, og siden tog man så tungere midler i brug. Tunge midler, der nu skal fjernes.

Vi forventer at politiet får undersøgt sagen grundigt og finder ud af hvem der er ansvarlig, så stenene kan blive fjernet hurtigst muligt, siger afdelingslederen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland